Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > SRS e scârbit de Parlamentul USL. Cum se întoarce roata!
SRS e scârbit de Parlamentul USL. Cum se întoarce roata!

SRS e scârbit de Parlamentul USL. Cum se întoarce roata!

Sorin Roșca Stănescu a fost eliberat de la Jilava și din poarta pușcăriei a făcut câteva declarații siderante având în vedere istoria personajului. E scârbit de monstrul pe care l-a adus la viață împreună cu liderii USL, în 2012.

 Nașul eliberat condiționat ne-a spus că este total dezmăgit de Parlament. A comparat chiar actualul legislativ cu cel din Federația Rusă. E de rău, ne spune Sorin Roșca Stănescu după aproape nouă luni de liniște în care a avut timp berechet să întoarcă pe toate fețele realitatea politică și să studieze „monstrul” din exterior, ca orice simplu alegător.

„Avem un parlament care după părerea mea a sucombat în fapt și mai există doar în formă. Un parlament, după părerea mea, în clipa asta asemănător celui din Federația Rusă, adică un non-parlament. Politică voi face, dar nu ştiu dacă mă mai gândesc vreodată să mă mai întorc într-un Parlament aşa cum este Parlamentul nostru şi nici într-un Executiv sfâşiat ca cel pe care îl avem”, a decretat sobru domnul fost senator USL Sorin Roșca Stănescu.

Este o ironie teribilă a destinului să-l auzim vorbind astfel despre actualul legislativ tocmai pe unul dintre vectorii de imagine ai USL. Domnul fost senator Sorin Roșca Stănescu a făcut parte din grupul liderilor de opinie USL de primă mână. A produs și propagat către public toată gargara electorală care a adus USL succesul electoral amețitor din 2012. Acum, SRS este vizibil dezgustat de legislativul pe care el și alții l-au conceput și ajutat să se nască.

Parlamentul actual este așa cum este tocmai pentru că liderii USL au umplut listele cu tot felul de persoane care aveau tot felul de afaceri judiciare în curs sau cu persoane care s-au ocupat cu tot felul de afaceri ilegale.

Toată gașca „pușcăriabililor” a crezut că accesul în Parlament este soluția pentru problemele cu legea. Și-au imaginat că imunitatea îi va proteja. Au început să urzească tot felul de legi prin care să lege sistemul judiciar cu mâinile la spate. Încă de când au tras sforile pentru a intra pe listele USL au pus la cale proiectele de legi toxice pe care și acum unii dintre ei caută cu disperare să le impună.

Cei care nu au ajuns încă în fața instanței care să le aplice sentințele definitive și irevocabile trag nădejde că vor putea să scape. Nici nu le trece prin cap că tot ceea ce fac afectează Parlamentul și chiar încrederea în democrație.

Nu își dau seama sau pur și simplu nu le pasă că distrug o instituție fundamental a democrației.

Dacă avea o dorință atât de mare să trăiască într-o țară cu un Parlament puternic, credibil și eficient pentru societate, Sorin Roșca Stănescu nu trebuia să accepte să intre pe liste și să devină senator înainte să-și clarifice situația judiciară. Avea inteligența și cultura necesare pentru a înțelege exact ce efect produce orice condamnare a unui parlamentar. Nu l-a interesat atunci acest lucru, dar acum ne spune că ar vrea un Parlament puternic și că e scârbit de ceea ce vede.

Nu cred că SRS e mai scârbit decât orice om onest care constată săptămânal încă un exemplu de imoralitate și corupție venind din acest Parlament. Scârba care l-a podidit pe SRS este produsă exact de el și cei ca el. Vă dați seam ace tupeu are, după toate acestea, să ne facă astfel de declarații din poarta pușcăriei?

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.


 
 


Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 
 

Citiţi mai multe:


 


Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egaliVezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!