Evenimentul Zilei > Politica > Ex-ofiţer SRI demisionează din PRU acuzând orientări extremiste
Ex-ofiţer SRI demisionează din PRU acuzând orientări extremiste

Ex-ofiţer SRI demisionează din PRU acuzând orientări extremiste

Ex-ofiţer SRI şi fost senator, Daniel Savu şi-a anunţat demisia din PRU acuzând că partidul se asociază cu structuri extremiste.

Demisia acestuia vine după ce PRU a decis într-un Congres să se alieze cu PRM şi cu Noua Dreaptă, iar la şedinţă au fost prezenţi Roberto Fiore, politician italian acuzat de fascism, și Nick Griffin, lider naționalist din Marea Britanie.

"Mișcarea naționalistă din România nu poate progresa dacă este marcată de neînțelegeri și acuzații interne, diverse facțiuni, dar mai ales de asocieri cu structuri ce se remarcă prin idei și concepții extreme sau care tind spre limite extremiste. În ceea ce mă privește, nu îmi voi asuma niciodată astfel de orientări. Am și anunțat foarte clar că nu voi mai fi parte a proiectului naționalist lansat de Partidul România Unită în august 2016, dacă voi constata că acesta capătă accente la un asemenea nivel. Din păcate, în opinia mea, chiar asta se întâmplă în prezent (…) Rămân un naționalist de stânga doar în sufletul meu, nu mă voi schimba niciodată, și nu aș putea să fiu asociat cu o formațiune din zona de extremă dreapta, nici chiar la nivel declarativ", a anunţat Savu pe Facebook.