Printre liderii care au transmis mesaje se numără și președinte Donald Trump. Spre deosebire de alți șefi de stat, liderul de la Casa Albă a comis o nouă gafă atunci când a scris că „milioane de oameni” au murit în duminica de Paște, în Sri Lanka, relatează USA Today.

Donald Trump a scris un mesaj pe Twitter în care le-a oferit condoleanțe supraviețuitorilor, însă a comis o nouă gafă referitoare la atentatele din Sri Lanka: „Sincere condoleanțe din partea americanilor pentru oamenii din Sri Lanka, după atacurile teroriste oribile asupra bisericilor și hotelurilor, care au ucis cel puțin 138 de milioane de oameni și au rănit grav alte 600. Suntem gata să ajutăm”, a scris președintele SUA.

Ulterior, mesajul a fost șters și înlocuit cu unul corectat.

Amintim că cel puțin 290 de oameni și-au pierdut viața în atentatele coordonate din Sri Lanka, în duminica Paștelui, iar alți peste 500 au fost răniți. Atacurile teroriste au fost comise de agresori sinucigași, a precizat guvernul. Ținta exploziilor au fost mai bulte biserici și hoteluri din mai multe regiuni ale țării.

În această dimineață, Autoritățile au găsit o bombă în principalul aerport din Sri Lanka.

Bomba a fost descoperită de personalul forțelor aeriene în timpul unei patrule de rutină la Bandaranaike Internațional, cunoscut și sub numele de Aeroportul Katunayake sau Colombo International.

Aeroportul a fost închis, iar autoritățile au detonat bomba, informează metro.