Atunci când stresul cotidian pune stăpânire pe mintea oamenilor, metodele antistres sunt căutate chiar și în lucruri ce țin de amuzamentul celor mici. Pe piața jucăriilor din România și-a făcut deja apariția squishy, noua jucărie antistres. Aceasta mai este cunoscută şi drept kawaii squishy, „kawaii”, însemnând „drăguţ” în limba japoneză. Aceste jucării antistres sunt de multe ori infuzate cu parfum şi pot lua cele mai diverse forme: animale haioase, cutiuţe de lapte, gogoşi, prăjituri, fructe sau legume. Parfumul poate potenţa efectul de relaxare, scrie ONE.

Jucăria este fabricată dintr-o spumă cauciucată specială care se strânge uşor în mână ca, imediat, să îşi recapete forma originală. Majoritatea acestor jucării sunt făcute din poliuretan, un material sintetic, inventat în 1937 de neamţul Otto Bayer şi care a fost folosit în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru a acoperi avioanele. Prin modificarea chimică calitativă şi cantitativă a componenţilor ce alcătuiesc poliuretanul se pot obţine materii prime pentru nenumărate produse cum ar fi: vopsele, fibre, produse ambalare, garnituri, prezervative, componente de automobile, în industria de construcţii, mobilier şi multe alte aplicaţii, chiar şi în medicină, scrie și descopera.ro.

Jucăria ascunde pericole

Conform Agenţiei de protecţie a mediului din SUA, expunerea pe termen lung la poliuretan poate cauza diverse afecţiuni, inclusiv astm şi cancer. Cu toate acestea, cantitatea de material toxic eliberată de formele de spumă solidă care se găseşte în jucăriile squishy este foarte mică. Acestea nu ar trebui băgate în gură sau înghiţite.

Jucăriile simpatice squishy nu sunt foarte rezistente în timp şi se pot strica foarte ușor. Expunerea la lumina soarelui, în special, le poate face să-şi piardă culoarea şi mirosul, mai scrie descopera.ro.

Sursă foto: dylanjones.com.au