Evenimentul Zilei > Justitie > Sponsorizările PSD și PNL, verificate de procurori
Sponsorizările PSD și PNL, verificate de procurori

Sponsorizările PSD și PNL, verificate de procurori

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Ploieşti au ridicat, ieri, de la sediile PSD şi PNL, filialele județene, mai multe documente privind sponsorizări din perioada 2011-2015.

 Acțiunea anchetatorilor are legătură cu dosarul în care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu, este acuzat de fraudare de fonduri europene, el fiind cercetat în stare de arest preventiv. Mai exact, procurorii bănuiesc că firma Grossman Engineering a direcționat bani către partidele politice în schimbul primirii unor contracte publice.

„Au cerut registrele”

Reprezentanţi ai PSD Prahova au declarat că de la acest partid procurorii au cerut registre de evidenţă a sponsorizărilor aferente perioadelor: 1 ianuarie 2011- 8 aprilie 2015 şi 2008- 2014.

Acuzațiile DNA

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, acţionar la SC Grossman Engineering Group, a fost arestat preventiv în luna februarie întrun dosar instrumentat de DNA Ploieşti. El este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și evaziune fiscală.

Aceleaşi acuzaţii au fost reţinute şi în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman şi Vladimir Răzvan Ciorbă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.