Evenimentul Zilei > Social > SPITALUL JUDEȚEAN de Urgență CONSTANȚA, în CARANTINĂ. Măsuri împotriva gripei și a infecțiilor respiratorii
SPITALUL JUDEȚEAN de Urgență CONSTANȚA, în CARANTINĂ. Măsuri împotriva gripei și a infecțiilor respiratorii

SPITALUL JUDEȚEAN de Urgență CONSTANȚA, în CARANTINĂ. Măsuri împotriva gripei și a infecțiilor respiratorii

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Constanța interzice de mâine, 24 ianuarie, accesul vizitatorilor în incinta unității spitalicești. Măsura este luată ca urmare a numărului crescut de pacienți diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, fiind înregistare și două decese din cauza gripei.

Accesul vizitatorilor în Spitalul Județean de Urgență Constanța va fi interzis, astfel în toate secțiile. Pacienții care au de efectuat investigații în spital se vor echipa corepunzător cu  halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea spitalului și se regăsește la intrarea principală.

În săptămâna 14-21 ianuarie, la Constanța s-au înregistrat 87 infecții acute ale căilor respiratorii superioare. 79 de bolnavi au fost internați, 72 fiind copii cu vârste de până la 14 ani. In aceeași perioadă au fost diagnosticați cu pneumonie 106 pacienți (96  copii) și au fost confirmate 4 cazuri de gripă (3 virus gripal AH1 și 1 AH3), dintre care două s-au soldat cu decesul pacienților. Niciunul dintre cei 4 pacienți nu fusese vaccinat antigripal.

Medicii avertizează că față de alte viroze respiratorii, gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de mușchi și articulații,durere de cap și stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea și răgușeala.  Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse și strănut.

Există însă și riscul transmiterii prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă și săpun , folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos- alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare), evitarea automedicației și prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament imediat.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: