Începând de mâine, 16 ianuarie, conducerea SCJU “Sf. Apostol Andrei”  Constanța a luat mai multe hotărâri în privința accesului vizitatorilor în incinta spitalului, interzicând accesul vizitatorilor în secțiile de Terapie Intensivă Adulți și Copii, Obstetrică I și II, Neonatologie. Limitează accesul vizitatorilor în toate celelalte secții ale SCJU, fiind permis accesul unei singure persoane/pacient, iar durata vizitei va fi de cel mult 30 minute. Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință.

Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în secții. Persoanele cu viroze sau infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților, iar – accesul copiilor la vizite nu este recomandat. Respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori cât și pentru personalul medical, recomandă conducerea spitalului.

Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse și strănut. Există însă și riscul transmiterii prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă și săpun , folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos- alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare), evitarea automedicației și prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament.