Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, închis total: 300 de cadre medicale vor intra în izolare

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, închis total: 300 de cadre medicale vor intra în izolare

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, va fi închis pentru următoarele 14 zile. Tot personalul va intra în izolare din cauza numărului mare de cazuri confirmate de coronavirus.

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc a fost închis total pe o perioadă de 14 zile pentru decontaminare, după ce peste 100 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la testul COVID-19, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Manuela Trifan.

La Spitalul Fălticeni se va închide doar pavilionul central, în care funcţionau secţiile Cardiologie, Chirurgie, Anestezie -Terapie Intensivă, Radiologie, Medicină Internă şi Compartimentul de Primiri Urgenţe, unde în cazul a 44 de cadre medicale testul la COVID-19 a ieşit pozitiv.

''44 de teste pozitive au fost din cadrul personalului care deservea corpul principal al spitalului. Nici un pacient cu probleme. Au rămas funcţionale celelalte pavilioane la care nu am niciun test pozitiv la personal, respectiv Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie, Pneumo, Infecţioase, TBC şi Medicina Internă, care funcţionează la Vadu Moldovei'', a precizat Manuela Trifan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc va fi închis integral timp de 14 zile pentru decontaminare, după ce 67 de cadre medicale şi şapte pacienţi au fost confirmaţi pozitiv la testarea COVID-19. Cadrele medicale vor sta în autoizolare la domiciliu, iar pacienţii au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

''Am avut 74 de teste pozitive, din care şapte la pacienţi de pe Medicină Internă. Personalul medical era din toate secţiile şi nu puteam să închid parţial. Vreau să vă spun că pozitivii ăştia, în principal, sunt asimptomatici şi nu avea rost să fac o carantină acolo, în spital. Pentru că testele eu le-am recoltat săptămâna trecută, din cauză că mi-au ajuns târziu rezultatele, ei practic au stat acolo împreună o săptămână, implicit s-au dus şi acasă, au stat în familie şi atunci am preferat autoizolarea personalului la domiciliu. Cei şapte pacienţi pozitivi au fost transferaţi la Spitalul Suceava (...) Îl pregătesc (n.red. spitalul) şi în două săptămâni îl am curat şi rămâne non-COVID'', a mai spus directoarea DSP Suceava.