Primul spital social din România va fi inaugurat în curând. Tratamente pentru boli rare

Primul spital social din România va fi inaugurat în curând. Tratamente pentru boli rare Sursă foto: Pixabay

Primul spital social din România a fost posibil cu ajutorul donațiilor. Medicii care vor activa în cadrul acestei unități vor fi plătiți din sponsorizări sau vor face voluntariat.

Spitalul social „Veronica”, destinat oamenilor care nu își permit tratamente medicale  va fi gata până la sfârșitul lunii februarie ac, menționează inițiatorul acestui proiect, preotul Dan Damaschin. Spitalul social se află în Iași,  are cinci niveluri şi va cuprinde toate specializările medicale, inclusiv aparatură de ultimă generaţie şi spitalizare de zi. Numee „Veronica” a fost ales în memoria unei mame care nu a putut beneficia de tratament împotriva cancerului.

Primul spital social din România, gata să-și deschidă porțile

Părintele Dan Damaschin a făcut posibilă deschiderea spitalului social. Sursă foto: Facebook

Părintele Dan Damaschin a făcut posibilă deschiderea spitalului social. Sursă foto: Facebook

Spitalul social „Veronica” a costat 800 de mii de euro și este donaţia unei singure persoane, al cărei nume nu a fost făcut public, notează adevărul.ro. Clădirea a avut  nevoie de reabilitare, pentru a putea oferi cazare persoanelor aflate sub tratament, a menționat părintele Dan Damaschin.

Conform sursei citate, spitalul social „Veronica” va oferi acces la tratament de ultimă generație oamenilor nevoiași. Mamele singure și copiii cu afecțiuni rare vor avea prioritate.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

„Este vorba despre un centru medico-social unde oamenii sărmani, cu prioritate femeile însărcinate, mamele singure şi copiii vor avea acces la servicii medicale de înaltă calitate. Aceste persoane vor avea acces la tratament demn şi plin de bunătate, aşa cum fiecare merită când este în suferinţă. Vrem să venim în ajutorul persoanelor care nu au asigurări de sănătate, care nu-şi permit tratament şi investigaţii de specialitate. O mamă cu un copil, neasigurată medical, trebuie să fie tratată bine, iar acest lucru nu se întâmplă. Astfel, se ajunge la cronicizarea multor suferinţe, cum a fost şi în cazul Veronicăi", a precizat preotul Dan Damaschin, pentru sursa citată.

Dan Damaschin este preot misionar la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă, Iaşi. Este  cunoscut pentru actele de caritate.  A construit zeci de case pentru familiile sărmane, îmbrăcă iarna mii de copiii, vara îi duce la mare, ține la școală copiii care vor să învețe carte și protejează în centrele sale femeile abuzate acasă de soți, transmite TVR.