Evenimentul Zilei > International > Spiritele se ÎNCING în Europa. Islanda va boicota diplomatic CM de fotbal din Rusia
Spiritele se ÎNCING în Europa. Islanda va boicota diplomatic CM de fotbal din Rusia

Spiritele se ÎNCING în Europa. Islanda va boicota diplomatic CM de fotbal din Rusia

Guvernul din Islanda a decis că va boicota la nivel diplomatic Cupa Mondială de Fotbal, programată în Rusia. Decizia are legătură cu atacul chimic produs în Marea Britanie.

În același timp, oficialii de la Reykjavik a transmis că nu intenţionează să expulzeze diplomaţi ruşi. În schimb, „toate întâlnirile bilaterale cu oficiali ruşi de rang înalt vor fi amânate pe termen nedeterminat. În acest context, niciun oficial guvernamental islandez nu va participa la Cupa Mondială de Fotbal din Rusia, programată în această vară”, a anunţat luni seară Ministerul islandez de Externe, citat de Mediafax. 

„Guvernul Islandei a decis să se alăture acţiunilor decise de ţările occidentale ca reacţie la atacul chimic din orăşelul britanic Salisbury, care este o încălcare gravă a reglementărilor internaţionale, o ameninţare la pacea şi securitatea Europei”, a precizat Ministerul islandez de Externe, potrivit presei de la Reykjavik.

Cupa Mondială de fotbal va avea loc între 14 Iunie şi 15 Iulie în Rusia. Moscova a câştigat drepturile de a găzdui campionatul mondial în decembrie 2010.