12 SPIONI ruși dați în vileag înaintea ÎNTÂLNIRII TRUMP-PUTIN

12 SPIONI ruși dați în vileag înaintea ÎNTÂLNIRII TRUMP-PUTIN

Statele Unite ale Americii au inculpat 12 spioni ruşi pentru spargerea reţelei informatice a Partidului Democrat în 2016.

formulate în cadrul investigaţiei cu privire la amestecul Federaţiei Ruse în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Adjunctul ministrului justiției, Rod Rosenstein, a spus într-o conferința de presă, potrivit RRA, în care a anunțat punerile sub acuzare, că inculpații au clamat în mod fals că una din entitățile fictive create de ei online ar fi fost un hacker român.

Rod Rosenstein: Potrivit celor afirmate în capetele de acuzare, inculpații lucrează pentru două unități ale principalei agenții pentru intelligence a armatei Rusiei. Unitățile s-au angajat în operațiuni cibernetice active pentru a interfera în alegerile prezidențiale din 2016. Una dintre ele s-a angajat în operațiuni cibernetice active furând informații și cealaltă unitate a avut misiunea de a răspândi informațiile furate. Cei care au conspirat au creat clienți online fictivi, inclusiv DCLeaks  și Guccifer 2.0 și au folosit acele entități pentru a publica informații, inclusiv mii de e-mailuri furate și alte documente începând cu iunie 2016. Inculpații au pretins în mod fals că DCLeaks erau un grup de hackeri americani și că Guccifer 2.0 era un hacker român.

Ministerul rus de Externe a respins acuzaţiile americane şi afirmă că nu există nicio dovadă că vreunul dintre cei 12 inculpaţi are vreo legătură cu piratarea informatică sau cu serviciul de informaţii al armatei.

Moscova mai afirmă că inculparea este menită să umbrească atmosfera întâlnirii pe care preşedintele american Donald Trump o va avea luni cu omologul său rus, Vladimir Putin.