Evenimentul Zilei > Actualitate > Speranță pentru omenire: A fost găsit anticorpul pentru Covid-19! „Atacă și neutralizează virusul”
Speranță pentru omenire: A fost găsit anticorpul pentru Covid-19! „Atacă și neutralizează virusul”

Speranță pentru omenire: A fost găsit anticorpul pentru Covid-19! „Atacă și neutralizează virusul”

Mai mulți cercetători din Israel au declarat că au descoperit Anticorpul pentru Covid-19 și așteaptă omologarea acestuia pentru a începe producția în masă.

Cercetătorii din Israel au reuşit să încheie lucrările necesare pentru obţinerea unui anticorp pentru COVID-19, scrie Rador.

S-a confirmat oficial că la Institutul Biologic de la Ness Ziona, în sudul ţării, a fost obţinut anticorpul pentru virusul chinezesc care face ravagii la nivel global.

La începutul lunii februarie, când virusul deja lovise puternic multe țări, premierul Benjamin Netanyahu a cerut institutului să acţioneze cât mai repede posibil.

Cercetătorii de acolo au comunicat că s-a încheiat etapa producerii unui anticorp. În esenţă, el determină sistemul imunitar să atace şi să neutralizeze virusul în corpul persoanelor infectate.

După omologare, va fi contactată o companie internaţională pentru a-l produce în cantităţi comerciale.

Guvernul israelian a aprobat între timp o serie de amendamentele suplimentare la reglementările de urgenţă, fiind anulate restricţiile pentru anumite activităţi. S-au redeschis bibliotecile, unităţile de îngrijire a corpului, centrele de medicină complementară, casele de odihnă, rezervaţiile naturale, parcurile naţionale, grădinile zoologice.

Activităţile la piscină sunt autorizate doar pentru sportivi deocamdată. Centrele comerciale, pieţele în aer liber vor fi deschise din 7 mai.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: