Evenimentul Zilei > Actualitate > Speculă de sezon: măști, mănuși și dezinfectat la preț de trei ori mai mare
Speculă de sezon: măști, mănuși și dezinfectat la preț de trei ori mai mare

Speculă de sezon: măști, mănuși și dezinfectat la preț de trei ori mai mare

O razie a Poliției din Timișoara a ruinat planurile de afaceri ale unui bărbat care se aprovizionase serios cu ”mărfuri anti-coronavirus”. Acesta vindea măști,  mănuși sterile, dar și peste 100 de litri de dezinfectant. În contextul în care aceste produse lipsesc de pe piață, prețurile erau supraevaluate, pe lângă faptul că toată marfa era valorificată ilicit.

Politiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat un control în Piata Volanta de pe strada Arieș din municipiul Timisoara, în vederea depistării unei persoane ce desfășoară activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Din verificările efectuate s-a constatat faptul că un bărbat în vârstă de 30 de ani ar fi comercializat produse într-un mod ilicit, respectiv măști și mănuși apartinând unei societăți comerciale, la prețul de 7 lei/masca și 40 lei cutia cu 100 de bucăți mănuși. Prețul normal de achiziție al unei măști era, înaintea izbucnirii pandemiei, de puțin sub doi lei.

”În urma controlului s-a dispus confiscarea a 41.700 mănuși, 105 litri (21 de bidoane) produs dezinfectant, 10 pungi cu bonete, 1.000 bucăți tălpi, 3 pungi cu măști fără filtru și 24 măști de protecție cu filtru, societatea comercială fiind sancționată conform art. 1 lit. “i” din Legea nr. 12/1990”, transmite Poliția Timiș. Sursele Evz.ro arată că bărbatul a fost amendat cu 20.000 de lei.

Polițiștii continuă verificările, împreună cu lucrători din cadrul Direcției de Sănătate Publică și a Protecței Consumatorului în vederea documentării întregii activități a societății comerciale.