Spectaculosul apartament londonez în care dormeau Jackie şi Aristotel Onassis

Spectaculosul apartament londonez în care dormeau Jackie şi Aristotel Onassis

Unul dintre cele mai faimoase şi mai puternice cupluri din lume Jackie şi Aristotel Onassis avea un nivel de trai absolut năucitor, prin care încercau cumva să compenseze nenorocirile cu care-i încercase viaţa.

Şi totuşi, ori de câte ori, veneau la Londra, Jackie şi Aristotel preferau “să tragă” în apartamentul din Mayfair, cu trei dormitoare, al Christinei Onassis, fiica atât de nefericită a magnatului grec, victimă a egoismului propriilor părinţi şi ulterior a vânătorilor de zestre.

Spectaculosul apartament a fost reamenajat şi este, în prezent, de vânzare. Preţul de şase milioane de lire sterline are, bineînţeles, legătură cu trecutul său glorios şi cu celebrii săi foşti proprietari. Aflat în proprietatea familiei Onassis un număr mare de ani, apartamentul a fost locuit, în anii ‘70, în special de Christina, dar i-a găzduit sporadic şi pe Jackie şi Aristotel, până la moartea acestuia în 1975.

Este luminos şi confortabil, are o intrare grandioasă, bucătărie complet reutilată, băi luxoase, un living în culori odihnitoare şi o terasă uriaşă. “Apartamentul are o istorie extraordinară, dar este, în acelaşi timp, o minunată proprietate. Este unul din puţinele cu grădină de asemenea dimensiuni. Ar fi o achiziţie extraordinară pentru orice persoană interesată”, spune Nick Austin, de la Jackson-Stops & Staff Mayfair, agenţia care se ocupă de vânzare apartamentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Blestemul

Familia Onassis a strâns o avere fabuloasă din transport naval, la începutul secolului al XX-lea. Însă destinul ei a fost marcat de numeroase tragedii. Socrates Onassis a fost un antreprenor de succes, dar şi-a pierdut averea după Primul Război Mondial, când familia lui a fost nevoită să plece din Smyrna, după ce Grecia a pierdut controlul asupra acestui oraş. Au devenit refugiaţi, după ce un incendiu uriaş a distrus mare parte din oraş şi în timpul căruia Aristotel, fiul lui Socrate, şi-a pierdut trei unchi, o mătuşă, pe soţul acesteia, Chrysostomos Konialidis, şi un văr.

Ulterior, Aristotel Onassis a început, alături de tatăl său, o afacere, importând tutun din Turcia. Aristotel s-a căsătorit cu Athina Livanos, fiica magnatului Stavros Livanos, dar s-au separat după ce armatorul grec a început o aventură cu diva operei Maria Callas, de care s-a despărţit pentru a se căsători, în 1968, cu Jacqueline Kennedy, la cinci ani de la moartea soţului acesteia, John F. Kennedy.

Christina Onassis, alături de ultima dintre mamele sale vitrege, Jacqueline Kennedy

Fiul lui Aristotel, Alexandru, a murit într-un accident de avion, în 1973, la vârsta de 24 de ani, iar doi ani mai târziu, armatorul grec a murit, se pare, din cauza durerii provocate de această pierdere.

La rândul ei, fiica lui Aristotel, Christina, a murit din cauza unui infarct, la vârsta de 37 de ani. Fiica ei, Athina, avea numai trei ani pe atunci. Ea este singura moştenitoare directă în viaţă a celebrei familii, despre care membrii ei cred că este victima unui blestem. De altfel, în urmă cu patru ani, Athina vorbea din nou despre acest blestem, când mama copiilor ei vitregi, modelul Cibele Dorsa, s-a sinucis.