Alexei Navalnîi, care execută o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru acuzații de delapidare, a fost închis în februarie după ce s-a întors din Germania, unde a primit tratament după ce a fost otrăvit.

Cea mai proeminentă figură a opoziției din Rusia a anunțat că intră în greva foamei în urmă cu două săptămâni deoarece i s-a refuzat tratament medical din afara puşcăriei, iar aliații săi au declarat săptămâna aceasta că autoritățile au amenințat că îl vor hrăni forțat.

Mai multe detalii puteţi citi aici: Teroare în închisoarea din Rusia! Navalnîi, ameninţat că va fi hrănit cu forţa. Duşmanul lui Putin trece prin momente cumplite

Sotia sa a comunicat cu Alexei Navalnîi prin telefon separaţi de un ecran de sticlă

Iulia Navalnaîi a scris pe social media: „Este la fel de vesel… dar vorbește cu dificultate și, din când în când se sprijinea pe masă pentru a se odihni. Știu că nu va renunța … Dar după vizita pe care i-am făcut-o lui Alexei, îmi fac griji și mai mult pentru el”.

Ea a adăugat că oficialii închisorii continuă să împiedice un medic să îl vadă pe Navalnîi chiar dacă a slăbit  atât de mult. Opozantul are în prezent 76 de kilograme.

În propria sa postare pe Instagram, marți, opozantul Kremlinului, în vârstă de 44 de ani, a declarat că îi dă în judecată pe oficialii închisorii pentru că i-au refuzat accesul la cartea sfântă musulmană, Coranul.

Nu este lăsat să citească Coranul: deşi a fost trecut pe listă când a fost încarcerat

Navalnîi a spus că întreprinde acțiuni în justiție împotriva autorităților penitenciare, deoarece „nu dorescă să-mi dea Coranul. Și sunt înfuriat. Când am fost încarcerat, am făcut o listă cu ce doream să citesc, să mă perfecționez. Unul dintre puncte a fost studierea și înțelegerea profundă a Coranului”, a scris pe social media.

„Cărțile sunt un tot al nostru și, dacă trebuie dați în judecată pentru că îmi iau dreptul de a citi, atunci îi voi da în judecată”. Postarea sa a venit chiar în momentul anunţului că a început Ramadanul.

Navalnîi a spus că a mai citit Coranul, dar nu înțeles principiile de bază: „Mi-am dat seama că dezvoltarea mea ca creștin necesită și studierea Coranului”, a scris el în postarea de pe Instagram.

Avocații și aliații lui Navalnîi cer ca acesta să fie transferat la un spital obișnuit. Kremlinul a spus că Navalnîi nu are dreptul la niciun tratament special, anunţă themoscowtimes.