Evenimentul ZileiActualitateSoția lui Alexei Navalnîi, noi dezvăluiri despre cel mai mare opozant al Kremlinului

Soția lui Alexei Navalnîi, noi dezvăluiri despre cel mai mare opozant al Kremlinului

Soția lui Alexei Navalnîi, noi dezvăluiri despre cel mai mare opozant al Kremlinului
Soția lui Alexei Navalnîi, Iulia Navalnaîi, a declarat că este preocupată din ce în ce mai mult de sănătatea lui, care este în greva foamei, după ce l-a vizitat la închisoarea din afara Moscovei.

Alexei Navalnîi, care execută o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru acuzații de delapidare, a fost închis în februarie după ce s-a întors din Germania, unde a primit tratament după ce a fost otrăvit.

Cea mai proeminentă figură a opoziției din Rusia a anunțat că intră în greva foamei în urmă cu două săptămâni deoarece i s-a refuzat tratament medical din afara puşcăriei, iar aliații săi au declarat săptămâna aceasta că autoritățile au amenințat că îl vor hrăni forțat.

Mai multe detalii puteţi citi aici: Teroare în închisoarea din Rusia! Navalnîi, ameninţat că va fi hrănit cu forţa. Duşmanul lui Putin trece prin momente cumplite

Sotia sa a comunicat cu Alexei Navalnîi prin telefon separaţi de un ecran de sticlă

Iulia Navalnaîi a scris pe social media: „Este la fel de vesel… dar vorbește cu dificultate și, din când în când se sprijinea pe masă pentru a se odihni. Știu că nu va renunța … Dar după vizita pe care i-am făcut-o lui Alexei, îmi fac griji și mai mult pentru el”.

Ea a adăugat că oficialii închisorii continuă să împiedice un medic să îl vadă pe Navalnîi chiar dacă a slăbit  atât de mult. Opozantul are în prezent 76 de kilograme.

În propria sa postare pe Instagram, marți, opozantul Kremlinului, în vârstă de 44 de ani, a declarat că îi dă în judecată pe oficialii închisorii pentru că i-au refuzat accesul la cartea sfântă musulmană, Coranul.

Nu este lăsat să citească Coranul: deşi a fost trecut pe listă când a fost încarcerat

Navalnîi a spus că întreprinde acțiuni în justiție împotriva autorităților penitenciare, deoarece „nu dorescă să-mi dea Coranul. Și sunt înfuriat. Când am fost încarcerat, am făcut o listă cu ce doream să citesc, să mă perfecționez. Unul dintre puncte a fost studierea și înțelegerea profundă a Coranului”, a scris pe social media.

„Cărțile sunt un tot al nostru și, dacă trebuie dați în judecată pentru că îmi iau dreptul de a citi, atunci îi voi da în judecată”. Postarea sa a venit chiar în momentul anunţului că a început Ramadanul.

Navalnîi a spus că a mai citit Coranul, dar nu înțeles principiile de bază: „Mi-am dat seama că dezvoltarea mea ca creștin necesită și studierea Coranului”, a scris el în postarea de pe Instagram.

Avocații și aliații lui Navalnîi cer ca acesta să fie transferat la un spital obișnuit. Kremlinul a spus că Navalnîi nu are dreptul la niciun tratament special, anunţă themoscowtimes.


Accesează: