George Soros şi-a îndreptat armele către Matteo Salvini, acuzându-l pe faţă că ar fi vrut să scoată Italia din UE și din zona euro. „Lista Neagră” a lui Soros include numele lui Donald Trump şi Viktor Orban, care nu au scăpat de noi critici.
Magnatul lansează un nou atac împotriva lui Salvini
"Din fericire, popularitatea lui Salvini a scăzut de la părăsirea guvernului, dar sprijinul pentru pozițiile sale câștigă teren", a spus Soros în interviu, şi continuă: „Ce ar fi Europa fără Italia? Italia era cea mai pro-europeană țară. Italienii au avut mai multă încredere în Europa decât în propriul lor guvern, dar...din motive obiective, încrederea a fost distrusă în timpul crizei de migranți din 2015".
N-au scăpat de atacuri Donald Trump şi Viktor Orban
În interviu, magnatul maghiar a vorbit şi despre duşmanii săi principali: președintele Statelor Unite Donald Trump şi premierul maghiar Viktor Orban.
Inevitabilul „păstrat” împotriva dușmanilor săi nu poate lipsi, şi spune: ”dacă Donald Trump ar dori să acționeze ca dictator, nu poate face asta, deoarece în Statele Unite există o constituție pe care oamenii o respectă în continuare și îl va împiedica să facă anumite lucruri ”.
Pentru a salva Uniunea Europeană, George Soros are propria sa propunere: obligațiuni perpetue.
Obligaţiunile perpetue nu trebuie răscumpărate niciodată, doar dobânzile trebuie plătite continuu. Sunt dobânzi constante şi presupun un grad mare de încredere al investitorilor în entitatea care le emite.
"Am propus emiterea de obligațiuni perpetue de către UE, deoarece obligațiunile perpetue au fost utilizate cu succes de Marea Britanie din 1751 și de către State Unite încă din anii 1800”, mai explică miliardarul.
Soros a vorbit şi despre succesul politic ulterior al lui Salvini şi recunoaşte faptul că italienii trebuiau să suporte o pondere disproporționată a migranților ilegali care au ajuns în UE în ultimii ani.
Soluția, desigur, este mai multă Europă
În ceea ce privește Uniunea Europeană, finanțatorul spune că este extrem de preocupat de viitorul bătrânului conntinent şi ca o soluţie propune "mai multă Europă".
"Sunt foarte preocupat de supraviețuirea UE, deoarece este o Uniune incompletă. A fost finalizat, dar procesul nu s-a încheiat niciodată și acest lucru face ca Europa să fie vulnerabilă, nu numai pentru că este o uniune la mijloc, ci și pentru că se bazează pe statul de drept. Angrenajele justiției sunt foarte lente, în timp ce amenințările cu noul coronavirus se răspândesc în mare viteză".