Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorina Pintea, impresionată de curățenia din Spitalul Județean Tulcea, ingrijorată de deficitul de medici
Sorina Pintea, impresionată de curățenia din Spitalul Județean Tulcea, ingrijorată de deficitul de medici

Sorina Pintea, impresionată de curățenia din Spitalul Județean Tulcea, ingrijorată de deficitul de medici

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a inaugurat la Spitalul Județean Tulcea, aparatul de rezonanță magnetică RMN, achiziționat printr-un program guvernamental, a anunțat este nevoie de medici, noi investiții și proiecte care să ducă la dezvoltarea singurei unități spitalicești din zonă.

Ministrul Sorina Pintea, însoțită de președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, și vicepreședintele Dumitru Mergeani, a efectuat, astăzi, o vizită în mai multe secții ale Spitalului Județean și a purtat discuții cu medicii și cu managerul Tudor Năstăsescu, potrivit consilierului de Comunicare al CJ Tulcea, Costel Constantinescu. Discuțiile au vizat și probleme legate de necesarul de resurse umane și necesarul de investiții curente. „Politica de resurse umane rămâne la nivelul județului, pași s-au făcut, în sensul că autoritățile locale sprijină procesul de angajare a noi medici prin oferirea de locuințe și oferirea unor facilități suplimentare. Spitalul poate să ofere condiții normale pentru muncă pentru orice tip de patologii existente în structura de specialități a acestuia. Din păcate, nu este acoperit necesarul de medici de aici, deși salariul și condițiile sunt atractive“, a declarat Sorina Pintea.

 

În ceea ce privește nevoia de finanțare pe termen scurt, aceasta este legată de achiziția unor echipamente până la sfârșitul anului. Ministerul Sănătății  va sprijini financiar aceste achiziții, care sunt necesare pentru buna funcționare a anumitor specialități. „Am rămas impresionată de curățenie, pentru că, într-adevăr, este nevoie de proiecte, de investiții, dar dacă nu avem grijă de ceea ce avem, pot apărea foarte multe probleme. Mi-a plăcut atmosfera din Spitalul Județean, aș vrea să facem mai mult împreună cu toții, dar cred că este un cadru foarte bun pentru un medic să se dezvolte aici și sper să acoperiți nevoia de reurse umane în cât mai scurt timp“, a mai precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, și-a exprimat speranța că următoarele achiziții care se vor efectua până la sfârșitul anului vor rezolva măcar o parte a problematicii din spital. „Nutrim speranța că și pe anul viitor, atât prin bugetul Ministerului Sănătății, cât și prin cel al Consiliului Județean, să completăm tot ceea ce este de strictă necesitate în actul medical”, a declarat Horia Teodorescu. Cu același prilej, conducerea Consiliului Județean Tulcea a prezentat portofoliul de proiecte ce privesc Spitalul Județean de Urgență, respectiv proiecte aflate în etapa de contractare, în valoarea de peste 12 milioane de euro, precum și proiecte în pregătire, în valoarea de 50 de milioane de euro, privind reabilitarea, modernizarea și extinderea acestei unități spitalicești.