Evenimentul Zilei > Politica > Sorina Matei: Ponta pregătea în MARE TAINĂ o vizită la Moscova
Sorina Matei: Ponta pregătea în MARE TAINĂ o vizită la Moscova

Sorina Matei: Ponta pregătea în MARE TAINĂ o vizită la Moscova

Jurnalista Sorina Matei a publicat, pe blogul personal, un articol în care susține că premierul Victor Ponta a evitat să aibă o poziție clară cu privire la criza din Ucraina și decizia președintelui Vladimir Putin de a anexa Crimeea deoarece plănuia să facă, în vara aceasta, o vizită oficială la Moscova.

"Criza din Ucraina l-a prins pe premierul României, Victor Ponta, în toiul unor pregătiri făcute în mare taină pentru o vizită oficială la Kremlin. Șeful Executivului român spera să fie primit de Președinția rusă și, implicit, de Vladimir Putin, la mijlocul acestui an, cândva în luna Iunie, imediat după ce în România se sfârșeau alegerile europarlamentare. Acum, totul pare să se fi dat puțin peste cap (…) premierul român a ales să pună toate pregătirile-n așteptare și să facă un periculos balet diplomatic doar doar, la un moment dat, s-o concretiza ceva. Planul vizitei la Kremlin nu pare să fi fost deloc abandonat", afirmă Sorina Matei pe blogul personal.
În sprijinul afirmației că premierul nu a renunțat la o posibilă vizită oficială la Kremlin, Sorina Matei aduce în discuție poziția publică a lui Victor Ponta cu privire la criza din Ucraina.
"Majoritatea poziţionărilor sale au fost dubitative, nehotărâte, duplicitare, cumva încercând să fie, vorba proverbului, şi cu sufletu-n rai şi cu slănina-n pod. Iar când a fost vorba în mod direct de Vladimir Putin, premierul României în loc să răspundă ferm şi fără echivoc, mai întâi a oftat. S-a întâmplat acum trei zile, într-o emisiune televizată. Mai întâi, primul ministru a calificat situaţia din regiune drept cea mai puternică ameninţare/risc de după 1989 la adresa securităţii naţionale a României, dar fără a nominaliza agresorul", conchide Sorina Matei.
CITIȚI ȘI:

  • Sorina Matei: Cum a picat ”Echipa V.P.” în capcana Kremlinului
  • Sorina Matei: Victor Ponta are șansele cele mai mici să devină Președinte al României
  • Reuniune a Guvernelor României și Bulgariei, la Ruse. Ponta: În Ucraina este nevoie de stabilitate și democrație
  • Victor Ponta, în "The Wall Street Journal: "Doar împreună, Europa şi SUA, au o şansă de a menţine democraţia în lume