Evenimentul Zilei > Justitie > Sorin Oprescu surprinde instanța. Cum ar putea scăpa de condamnare fostul edil al Capitalei
Sorin Oprescu surprinde instanța. Cum ar putea scăpa de condamnare fostul edil al Capitalei

Sorin Oprescu surprinde instanța. Cum ar putea scăpa de condamnare fostul edil al Capitalei

Fostul edil al Capitalei, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, intenționează să scape definitiv de pedeapsă. Sorin Oprescu a făcut o contestație la executare care, în prezent, se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

Sorin Oprescu are speranța că va scăpa definitiv de condamnarea penală printr-o contestație în anulare, care se va judeca la Curtea de Apel București.

Înainte să fie eliberat, Sorin Oprescu, în vârstă de 70 de ani, a stat unsprezece zile în arest, începând din ziua în care a fost capturat în Grecia şi până când judecătorii au inițiat primele audieri în procesul extrădării.

În timpul celor două termene de până acum, Sorin Oprescu le-a explicat magistraților de la Curtea de Apel din Atena că procesul din România nu ar fi fost corect pentru că pedeapsa este prea mare.

De ce nu se află Sorin Oprescu în închisoare?

Consiliul Europei a criticat, într-un raport publicat la începutul lunii septembrie, închisorile supraaglomerate din Grecia şi condiţiile de viaţă din acestea care reprezintă „un afront la adresa demnităţii umane”, relatează AFP.

Raportul Comitetului European pentru Prevenirea Torturii şi a Tratamentelor Degradante (CPT) al Consiliului Europei a fost realizat pe parcursul a două săptămâni de vizite, la sfârşitul anului 2021, la cinci închisori: la Korydallos – cea mai mare, lângă Atena -, la Nigrita (nord), şi în insulele Kos, Chios şi Corfu.

Raportul, care evaluează condiţiile din închisori la zece ani după recomandările făcute de CPT, constată „o suprapopulare şi condiţii precare de detenţie, violenţe între deţinuţi, lipsa gravă de personal şi servicii de sănătate inadecvate”.

Sorin Oprescu a fost acuzat de luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu

Sorin Oprescu a fost trimis prima oară în judecată în anul 2015 pentru luare de mită, constituire de grup criminal organizat, spălarea banilor și abuz în serviciu. În anul 2019 a fost luată o decizie în dosarul său, fiind condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: