Evenimentul Zilei > Politica > Sorin Oprescu: „Sunt multe lucruri care mă împiedică să candidez. Dacă nu mă oprea morala sau controlul judiciar, sigur că eram prezent acolo”
Sorin Oprescu: „Sunt multe lucruri care mă împiedică să candidez. Dacă nu mă oprea morala sau controlul judiciar, sigur că eram prezent acolo”

Sorin Oprescu: „Sunt multe lucruri care mă împiedică să candidez. Dacă nu mă oprea morala sau controlul judiciar, sigur că eram prezent acolo”

Sorin Oprescu a ajuns luni dimineaţă la Curtea de Apel Bucureşti. Fostul primar al Capitalei vrea refacrerea urmării penale în dosarul în care este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Sorin Oprescu a pus capăt zvonurilor potrivit cărora şi-ar fi pregătit candidatura pentru Primăria Capitalei. Acesta a declarat că există numeroase lucruri care îl împiedică să candideze pentru un nou mandat.

"Oamenii au încredere în mine, dar morala nu mă lasă să candidez. Vreau sa le multumesc că şi-au păstrat încrederea în mine. Acest lucru nu poate decât să mă bucure. Totuşi, sunt sub control judiciar, o măsură restrictivă. (…) Să dea Dumnezeu ca cel care va câştiga această cursă să facă tot atâta sau mai mult decât am făcut eu", a declarat Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

"Dacă nu ma oprea morala, controlul judiciar, dacă era o altă situaţie, sigur că eram prezent acolo, să duc la sfârşit ceea ce am început", a mai adăugat acesta.

Sorin Oprescu a refuzat să comenteze decizia lui Cristian Popescu Piedone de a candida la Primăria Sectorului 4 ca independent, după ce şi-a dat demisia în urma incendiului de la Colectiv.

"Nu comentez decizia lui Piedone de a candida. Fecare îşi are moala lui, educaţia lui, nu comentez. Sigur că am o părere, dar la timpul respectiv o să o şi spun", a spus fostul edil.

Referitor la Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Oprescu a declarat că "e o doamnă care s-a pregătit foarte mult": "Cred că are voinţa şi putinţa sa construiască în Bucureşti. Este una dintre persoanele pentru care am un respect deosebit".

În 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.