Evenimentul Zilei > Justitie > Sorin Oprescu rămâne în arest încă 30 de zile! Curtea de Apel i-a respins contestația la măsura arestului preventiv
Sorin Oprescu rămâne în arest încă 30 de zile! Curtea de Apel i-a respins contestația la măsura arestului preventiv

Sorin Oprescu rămâne în arest încă 30 de zile! Curtea de Apel i-a respins contestația la măsura arestului preventiv

Primarul Sorin Oprescu rămâne încarcerat, după ce Curtea de Apel Bucureşti/CAB/ i-a respins contestaţia la decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că a luat mită 25.000 de euro.

Decizia luată luni seară de judecătorul Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucureşti, este definitivă, astfel că primarul general al Capitalei,Sorin Oprescu, rămâne pentru 30 de zile în Arestul Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie.

Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţie de către prefectul Capitalei, iar atribuţiile de primar general vor fi preluate de unul dintre viceprimari, decizia urmând să fie luată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Prefectul Capitalei Paul Petrovan va dispune suspendarea lui Sorin Oprescu în cel mult 48 de ore după ce va primi de la instanţă o comunicare oficială privind decizia definitivă de arestare preventivă a edilului. Consiliul General al Muncipiului Bucureşti trebuie să se întrunească apoi în şedinţă de îndată pentru a alege un primar interimar dintre cei doi viceprimari ai Capitalei – Cornel Pieptea (PNL) şi Dan Darabont (PSD).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: