Sorin Grindeanu, despre negocierea portofoliilor la rotaţia premierilor: „Plecăm de la acel protocol semnat în noiembrie 2021”

Sorin Grindeanu, despre negocierea portofoliilor la rotaţia premierilor: „Plecăm de la acel protocol semnat în noiembrie 2021” Sorin Grindeanu / Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a făcut câteva declarații, joi, referitor la negocierea portofoliilor la rotația prim-miniștrilor din luna mai.

Sorin Grindeanu a reiterat că partidele din coaliție au semnat un acord în urmă cu un mai bine de un an și că vor continua pornind de la acest acord, precizând însă că, dacă toți semnatarii acestui protocol vor considera că se poate îmbunătăți, pentru buna funcționare a Guvernului, se va face acest lucru.

„Avem un acord semnat în urmă cu un an şi ceva, acel acord spune diverse lucruri. (..) Deci de acolo se pleacă. Dacă în schimb se va considera de toate părţile semnatari ai acelui protocol că poate fi îmbunătăţit acel protocol semnat în noiembrie 2021, şi PSD, şi PNL, şi UDMR şi minorităţile că acel lucru poate fi îmbunătăţit pentru buna funcţionare a Guvernului, acest lucru va fi făcut”, a declarat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă, adăugând că „deocamdată plecăm de la acel protocol semnat în noiembrie 2021”, citat de News.ro.

Sorin Grindeanu anunță schimbări majore la Metrorex

Consiliu de Administraţie al Metrorex, va fi schimbat, iar compania va alege un nou manager a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta a mai explicat că, în ceea ce priveşte Consiliile de Administraţie ale companiilor CFR SA, CFR Călători, Metrorex, CNAIR şi CNIR, ordinul de numire va fi semnat în următoarele zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru cele cinci Consilii de Administraţie, respectiv CFR SA, CFR Călători, Metrorex, CNAIR şi CNIR, în zilele următoare voi da ordinul de ministru şi ordinul de numire prin care se vor constitui aceste Consilii de Administraţie.

Procedura este 99% finalizată. Vrem ca, aşa cum spune legea, prin 109 aceste Consilii de Administraţie să-şi desfăşoare activitatea pe durata de patru ani, să intre în tot ce ţine de guvernanţă corporativă. Au fost externalizate aceste lucruri. Noi am avut un contract cu o firmă care a ţinut toate interviurile, tot ceea ce ţine de selecţiile conform Legii 109”, a explicat ministrul Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.