Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat structura viitorului an școlar. Ce schimbări vor interveni

(200911) -- ANKARA, Sept. 11, 2020 (Xinhua) -- Students wearing face masks study in a classroom at a school in Ankara, Turkey, on Sept. 11, 2020. Turkey confirmed 1,512 new COVID-19 cases on Thursday, raising the total diagnosed patients to 286,455, the Turkish Health Ministry announced. (Photo by Mustafa Kaya/Xinhua) scoala,, elevi, clasa, online, profesor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a discutat despre structura anului școlar 2021-2022, programat să înceapă în prima jumătate a lunii septembrie.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a prezentat structura anului școlar 2021-2022. Cel mai probabil, cursurile vor debuta la data de 13 septembrie. Iar primul semestru se va încheia înainte de vacanța de Crăciun.

„Sunt optimist. Am lucrat la structura calendarului anului școlar 2021-2022. Îl văd cu un început de școală în luna septembrie. N-o să spun dacă în prima sau în a doua zi de luni a lunii septembrie. Probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, cu un prim semestru care să se încheie înainte de sărbătorile de Crăciun.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Ne gândim la o structură în care să se încheie semestrul I înainte de Crăciun”

Nu am înțeles exact care este sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanță de Crăciun și de Anul Nou. După care să revii la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun și să iei note. După care să intri într-o altă vacanță”. A declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

„Ne gândim la o structură în care să se încheie semestrul I înainte de Crăciun. S-a predat, s-a învățat, s-a evaluat, copiii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii de asemenea pot pleca fără griji în vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care să înceapă semestrul II.” A mai afirmat ministrul Educației.

În ce formulă se redeschid porțile școlilor

Deocamdată, acest an școlar va fi reluat cu revenirea elevilor în școli, la data de 8 februarie. „În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, în așa-numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa-numitul scenariu galben, acolo copiii de gradiniță merg fizic la gradiniță. Clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a VIII-a fizic la școală. Iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de bacalaureat”. A anunțat, marți, președintele Klaus Iohannis.

„În localitățile unde din păcate sunt destul de multe cazuri, care sunt în așa-numitul scenariu roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV. Restul făcând școala online. În localitățile care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă. Deci, pe scurt, grădinițele și clasele I-IV vor funcționa fizic peste tot, mai puțin în localitățile care intră în carantină“. A mai spus președintele.