Căderea Guvernului Dăncilă, la o aruncătură de băț. Ce partide au pus la cale planul care îi va slăbi puterea lui Dragnea

Căderea Guvernului Dăncilă, la o aruncătură de băț. Ce partide au pus la cale planul care îi va slăbi puterea lui Dragnea

Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că Pro România va vota o moțiune de cenzură lansată de PNL dacă cei din partid vor ști cine vine în locul miniștrilor din Guvernul Dăncilă. De asemenea, acesta consideră că varianta unei formule guvernamentale tehnocrate iese din discuție.

Mai mulți lideri ai PNL și ai celorlalte partide de opoziție au lansat ideea că Guvernul Dăncilă ar putea cădea după alegerile europarlamentare din acest an. Opoziția încearcă să pună la cale un plan prin care să poată prelua guvernarea chiar din acest an.

Strategia PNL este ca după alegerile europarlamentare 2019, în funcție de rezultat, să depună o moțiune de cenzură pentru căderea Guvernului Dăncilă.

Potrivit DC News, Sorin Cîmpeanu, prim-vicepreşedinte al Pro Româniaa precizat care sunt condițiile necesare pentru ca Pro România să voteze o potențială moțiune de cenzură depusă de PNL.

Sorin Cîmpeanu a spus cum va acționa partidul în cazul unei moțiuni de cenzură și în cazul formării unui nou Guvern.

Întrebat dacă Pro România va susține un Guvern de tehnocrați sau un Guvern PNL, Sorin Cîmpeanu a spus: 

„Ceea ce se întâmplă acum în România nu este deloc bine. Votăm pentru o moțiune de cenzură cu condiția să știm cine vine. Dacă vine cineva și mai rău nu considerăm că este varianta câștigătoare.

Pro România va vota pentru o moțiune de cenzură, dar vom dori să știm cine este propus premier. Văzând cum s-au derulat lucrurile cu Guvernul tehnocrat, sunt de părere că nu aceasta este soluția pentru că nu există răspundere politică pentru greșelile făcute.”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Cea mai recentă moțiune a Guvernului s-a numit „Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!” și nu a trecut de votul Parlamentului. Aceasta a primit chiar mai puține voturi decât numărul semnatorilor. Au fost 161 de voturi „pentru” și 3 voturi „împotrivă”. PSD, ALDE și UDMR nu au votat. La acel moment, pentru a trece moțiunea, era nevoie de cel puțin 233 de voturi.