Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, aruncă o bombă despre redeschiderea școlilor și spune că nu poate asigura elevilor testarea Covid-19.
Sorin Cîmpeanu aruncă o nouă bombă despre redeschiderea școlilor. Ministrul Educației a dezvăluit luni că proiectul de testare a elevilor pentru Covid-19 nu poate fi aplicat.
El a declarat luni seară că în instituția condusă nu există suficienți medici școlari.
Mai mult decât atât, ministrul spune că o astfel de campanie are nevoie de foarte multe resurse.
Sorin Cîmpeanu a mai spus că în momentul de față există doar 113 medici pregătiți în medicina școlară. Este un număr alarmant, întrucât în România există peste 17.000 de școli.
Sorin Cîmpeanu, bombă despre redeschiderea școlilor
Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de la sediul PNL, luni seară.
„Elevii vulnerabili vor învăța tot online. Testarea elevilor este un proiect ce ține de Ministerul Sănătății, este un proiect al Ministerului Sănătății, pe care noi, cei din Ministerul Educației, îl susținem cu toată forța.
Dar forța noastră este scăzută, deoarece sunt doar 113 medici de medicină școlară și 268 de asistenți medicali, care, în momentul în care vorbim, își desfășoară activitatea la DSP - pentru toate cele 17.000 de școli cu personalitate juridică și structuri arondate”, a spus ministrul Cîmpeanu luni seară la sediul PNL.
După cum și-a formulat argumentele, ministrul Educației ar conta, de fapt, pe Ministerul Sănătății pentru a pune în aplicare acest program.
„Nu avem competențe pentru testare și vaccinare în Ministerul Educației”, a spus acesta de mai multe ori, conform Antena3.
Scenariu hibrid pentru deschiderea școlilor
„Vor fi 5 situații în care elevii vor face cursuri hibrid sau online. Deși scenariul hibrid fusese eliminat, el va funcționa pentru elevii sau profesorii cu vulnerabilități, care nu vor putea merge fizic în școli”.
Categoriile care vor face cursurile de acasă sunt: elevii cu vulnerabilități medicale, elevii cu simptome Covid-19, elevii cu aparținători în familie cu vulnerabilități. Lor li se adaugă profesorii cu vulnerabilități medicale și profesorii care prezintă simptome Covid-19.
Programul orar trebuie realizat de școală astfel încât elevii să aibă orele online grupate. Acest lucru este valabil doar în ipoteza în care se va decide ca elevii să revină în școli din 8 februarie”, a mai spus demnitarul.