Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, nu are studii prea multe. A preferat să învețe meserie și să facă bani, iar după cum se poate observa, chiar a reușit devenind celebru în lumea gastronomiei.
Sorin Bontea a muncit de mic
Sorin Bontea a devenit celebru în lumea gastronomiei devenind unul dintre cei mai buni bucătari de la noi. După ani de muncă și sacrificii acum se bucură de succes în televiziune. Juratul a mărturisit că și-a descoperit înclinația pentru gătit încă din copilărie.
Pasiunea i se trage de mama sa, care era bucătăreasă la o grădiniță, iar la nici 16 ani Sorin Bontea a pășit pentru prima dată într-o bucătărie adevărată și de atunci asta face cu multă pasiune. De asemenea, nu a ascuns faptul că a început cu munca de jos.
La doar 16 ani s-a angajat la un restaurant din Capitală. Aici curăța legume, ajuta la bucătărie furând meserie. După ceva timp a decis să se angajeze pe un vas de croazieră. Practic a lucrat 10 ani pe vase de croazieră devenind treptat un bucătar desăvârșit.
Juratul de la MasterChef n-a avut timp de școală
Juratul nu a avut cum să meargă la școală zi de zi, așa că a decis să facă liceul la seral și cam aici s-a oprit. Și chiar dacă nu a avut parte de prea multe studii a avut grijă să citească și să învețe singur.
Sorin Bontea a mărturisit că a citit câteva cărți la viața sa și că i-au plăcut romanele Agathei Christie, dar nu s-a oprit la literatură polițistă. În principiu, mai spune juratul, a cam citit tot ceea ce trebuia să citească un copil până la adolescență”.
Pe lângă pasiunea de bucătar avea și o latură artistică, și chiar dorea să meargă la școala populară de arte. Acesta a mai amintit cum mergea la colindat cu chitara deoarece „aveam și puțină voce, pe vremea aceea”, a concluzionat Sorin Bontea, în podcast-ul lui Mihai Morar.