Evenimentul Zilei > Monden > Sondaj TIME. Volodimir Zelenski conduce topul celor mai influenți oameni din lume. Când se va anunța rezultatul final
Sondaj TIME. Volodimir Zelenski conduce topul celor mai influenți oameni din lume. Când se va anunța rezultatul final

Sondaj TIME. Volodimir Zelenski conduce topul celor mai influenți oameni din lume. Când se va anunța rezultatul final

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a câștigat primul loc în topul realizat de „Time” pentru cei mai influenți oameni din lume din anul 2022, arată datele unui sondaj realizat de conducerea publicației americane. Cititorii au votat persoanele care, în opinia lor, ar merita un loc pe lista anuală a celor mai influente persoane ale anului.

Volodimir Zelenski conduce topul anual al revistei „Time” – cele mai influente 100 persoane din lume 2022. În urma unui sondaj realizat de conducerea publicației în rândul audienței sale, președintele Ucrainei a ocupat primul loc pe lista „Time”.

Volodimir Zelenski a câștigat locul #1 în topul revistei „Time”

Reprezentanții revistei americane „Time” au anunțat că topul celor mai influenți 100 oameni din lume 2022 a fost câștigat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează un corespondent Ukrinform.

„Cu peste 3,3 milioane de voturi exprimate, Volodimir Zelenski s-a clasat pe primul loc. (A reprezentat – n.r.) 5% din opțiunile de vot ale publicului”, se arată în raportul citat de sursa amintită.

Pe locul al doilea s-a clasat directorul general al Tesla și SpaceX, Elon Musk, care a câștigat 3,5% dintre voturile audienței revistei „Time”.

Cine a condus lista celor 100 cele mai influente persoane din lume

„Chiar în luna decembrie a anului trecut, Musk a fost numit de TIME Persoana Anului 2021 pentru influența sa asupra «vieții pe Pământ și, potențial, și asupra vieții în afara Pământului»”, a notat revista „Time”.

Premierul britanic Boris Johnson s-a clasat pe locul al treilea, cu 3,4% din voturi. La mică distanță de Boris Johnson, cu 3,2% din voturi, s-au situat lucrătorii din domeniul sănătății. Președintele SUA, Joe Biden, s-a clasat pe locul al cincilea, cu 3,1% din voturi.

Topul final al revistei „Time” – cele mai influente persoane din lume 2022, ales în cele din urmă de editorii publicației americane, va fi dezvăluit pe data de 23 mai 2022.