Evenimentul ZileiPoliticaSondaj INSCOP. PSD, lider în intențiile de vot ale românilor. PNL depășește AUR în cursa electorală

Sondaj INSCOP. PSD, lider în intențiile de vot ale românilor. PNL depășește AUR în cursa electorală

Sondaj INSCOP. PSD, lider în intențiile de vot ale românilor. PNL depășește AUR în cursa electorală
Un nou sondaj de opinie realizat de INSCOP Research a analizat intenția de vot a românilor. Două treimi dintre cei intervievaţi sunt pesimişti în ceea ce priveşte direcţia în care se îndreaptă lucrurile în România.

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, AUR – 19,5%. Partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament, după cum arată ultimul sondaj INSCOP.

Sondaj INSCOP. Românii sunt pesimiști cu privire la viitorul țării

Două treimi dintre cei intervievaţi sunt pesimişti în ceea ce priveşte direcţia în care se îndreaptă lucrurile în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, 25,1% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 66,7% sunt pesimiști în legătură cu viitorul țării. 8,2% reprezintă procentul non-răspunsurilor.

Manifestă optimism în ceea ce privește direcția în care se îndreaptă lucrurile în România mai ales tinerii până în 30 de ani, persoanele cu studii superioare, inactivii pasivi, persoanele cu venituri ridicate și foarte ridicate.

Sondaj INSCOP. Preferințe la vot

Prezența la viitoarele alegeri

Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că “sigur nu” voi merge la vot și 10 “sigur da” voi merge la vot, 20,5% dintre români au ales 1, 2,5% au ales 2, 2% au ales 3, 0,9% au ales 4, 7,4% au ales 5, 1,9% au ales 6, 4,6% au ales 7. 6,7% indică 8, 4,5% 9 și 48% indică 10. 1,1% reprezintă procentul non-răspunsurilor.

Raportat la cei care au exprimat preferința pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (65,2% din total eșantion), 30,2% dintre români ar vota cu PSD, 20,1% cu PNL, iar cu AUR 19,5%.

Pentru USR ar vota 11,9% dintre români, în timp ce SOS ar obține 5,2% dintre opțiunile de vot.

Sondaj INSCOP. Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care și-au exprimat o opțiune de vot

Pentru Pro România ar vota 2% dintre cei care au declarat că ar merge la vot. 1,9% dintre cei intervievați își exprimă opțiunea de vot pentru Partidul Verde, 1,3% pentru PMP, 0,7% pentru PUSL, 0,6% pentru Forța Dreptei și 0,3% pentru REPER. 1,3% dintre respondenți își exprimă preferința pentru alt partid.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 – 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

 


Accesează: