Evenimentul Zilei > EVZ Play > SONDAJ: Dacă Romney va câştiga alegerile, reputaţia SUA în Europa va fi grav afectată
SONDAJ: Dacă Romney va câştiga alegerile, reputaţia SUA în Europa va fi grav afectată

SONDAJ: Dacă Romney va câştiga alegerile, reputaţia SUA în Europa va fi grav afectată

Europenii au o perspectiva deloc prietenoasă faţă de candidatul republican la preşedinţia SUA, în timp ce Barack Obama este hulit în Pakistan şi Orientul Mijlociu, scrie The Guardian.

Reputaţia SUA în Europa riscă să ajungă la nivelul minim atins în perioada lui George W. Bush dacă Mitt Romney va ajunge preşedinte, susţine un sondaj internaţional publicat ieri.

Doar 5% dintre cei intervievaţi de către YouGov în Marea Britanie, Franţa şi Germania sunt de părere că ar fi un lucru bun ca republicanul să ajungă la Casa Albă. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 12.000 de oameni, în Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Pakistan şi China.

Barack Obama a pierdut şi el puţin din popularitatea de care s-a bucurat în urma discursului ţinut la Berlin, în 2008, când a promis să refacă reputaţia SUA în lume, cu toate că închisoarea de la Guantanamo rămâne deschisă şi azi, iar armata americană este implicată în luptele din Afghanistan.

Cu toate că europenii nu îl agreează pe Romney, acesta are destui admiratori în Pakistan – 13% dintre respondenţi urmând să aibă mai multă încredere în SUA dacă republicanul câştigă alegerile decât au în acest moment.

Cu toate că majoritatea europenilor nu îl susţin, acest lucru nu va cântări prea mult în alegerile din SUA. Mai mult, ar putea să îl ajute. În 2004, George Bush a câştigat un segment important din electorat, când a bătut monedă pe faptul că John Kerry, adversarul său democrat, este prea "francez" în gusturi şi maniere.

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: