Soluții naturale anti-țânțari. Miros frumos și țin gângăniile la distanță

Sursa foto: Arhiva EvZ

România. Sezonul estival nu înseamnă doar soare, căldură și mare. Ci, înseamnă și caniculă și țânțari. Pentru a scăpa de gângăniile enervante se pot folosi, pe lângă produsele din comerț, soluții naturale făcute în casă.

Soluții anti-țânțari făcute în casă

O soluție anți-țânțari care ține la distanță insectele agasante poate fi preparată în casă cu ingrediente simple, la îndemâna oricui. Pentru început aveți nevoie de 100 ml apă disitilată, aceeași cantitate de oțet de mere, 10 picături de ulei esențial de eucalipt, 10 picături de ulei esențial de citronella, de lavandă, de ulei esențial de arbore de ceai și un flacon pulverizator.

Pentru a scăpa de țânțari amestecați apa distalată cu oțetul de mere, după care, picurați uleiurile esențiale. Toată compoziție se toarnă în flaconul pulverizator cu ajutorul unei pâlnii. Următorul pas ar fi să închideți flaconul și agitați bine astfel încât să se amestece bine toată soluția.

Dezinsecție. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Uleiuri esențiale și plante aromatice

Înainte de a ieși în parc pulverizați soluția pe haine și pe piele. Nu uitați că trebuie să agitați bine flaconul înainte de utilizare pentru că uleiurile se pot separa de apă. În cazurile în care soluția cu uleiuri esențiale nu vă este pe plac, pentru a scăpa de țânțari puteți folosi și alte variante.

De exemplu, ulei esențial de citronella, eficientă și folosită adesea în lumânări și sprayuri. De asemenea, se poate folosi și eucaliptul, dar sub formă de ulei. Mirosul puternic este repelent anti țânțari. Cu lavanda, împușcați doi iepuri de o dată. În primul rând, emană miroase frumos, iar în al doilea rând ține la distanță insectele agasante.

Sursa foto: Pixabay

Cafeaua, un repelent puternic anti-țânțari

Menta și lămâia, pot fi utilizate la fel de bine ca repelenți anti-țânțari. Este cunoscut faptul că busuiocul, rozmarinul, lămâița și cimbrul nu sunt pe placul țânțarilor. Dacă nu vă deranjează mirosul puternic, puteți aplica pe piele extract de usturoi diluat pe piele.

La fel de bine puteți folosi cafeaua măcinată arsă. Fumul este neplăcut  pentru insecte. O soluție simplă și mult mai practică o reprezintă cojile de citrice, care trebuie împrăștiate în zonele frecventate de țânțari.