Evenimentul Zilei > Politica > SOLUŢIA pentru RELUAREA VOTULUI la Gabriel Oprea, explicată de Alina Gorghiu
SOLUŢIA pentru RELUAREA VOTULUI la Gabriel Oprea, explicată de Alina Gorghiu

SOLUŢIA pentru RELUAREA VOTULUI la Gabriel Oprea, explicată de Alina Gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a explicat că votul în Senat în cazul Gabriel Oprea se poate relua pentru că nu există nicio normă legală care să interzică Parlamentului să revoce o hotărâre.

" Este un mit faptul că nu se poate, în mod legal, cere reluarea votului. Resping din capul locului această sentinţă dată de ieri încoace de PSD-ALDE cum că nu poate fi reluat votul în cazul Oprea. Categoric se poate relua şi dacă se vrea se poate şi este opţiunea pe care o avem în faţă. Depinde dacă vrem să o folosim sau nu. Este un precedent, din punctul meu de vedere, pozitiv, au existat şi precedente negative în cazul Şova sau legea defăimării. Nu există nicio normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre sau o lege să fie abrogată, doar deciziile CCR şi hotărârile instanţelor sunt definitive şi obligatorii, dar şi în acest caz mai există proceduri speciale de revizuire. În cazul domnului Oprea este vorba de o hotărâre a Senatului pe care nu ne împiedică nimeni şi nimic să o abrogăm, decât eventual voinţa politică a cartelului politic care îşi împarte dreptatea de unul singur, PSD-ALDE", a spus Gorghiu la RFI.

Ea a adăugat că judecătorul Cristi Dănileţ a explicat foarte bine, în spaţiul public, că nu există niciun fel de problemă în reluarea votului, menţionând că aceasta este o soluţie permisă în baza legii răspunderii ministeriale.

"Domnul Dănileţ a spus că pentru a exprima un nou vot pentru ridicarea imunităţii nu este nevoie nici de probe noi aduse de procurori, nici să se găsească vicii în prima procedură desfăşurată luni, ci pur şi simplu este suficient ca această propunere să fie formulată şi să se treacă la repetarea votului. În momentul în care juriştii din Biroul Senatului vor lectura aceste articole vor constata că nu este nevoie să facă nimic decât să reia procedura de vot", a precizat liderul liberal.