Evenimentul Zilei > Justitie > Solicitare SURPRIZĂ În dosarul TEL DRUM. Când vom afla dacă are succes
Solicitare SURPRIZĂ În dosarul TEL DRUM. Când vom afla dacă are succes

Solicitare SURPRIZĂ În dosarul TEL DRUM. Când vom afla dacă are succes

Tel Drum, compania care este în proces pentru fraude europene, cere Curţii de Apel Bucureşti strămutarea procesului aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Dacă instanţa admite cererea, dosarul ar putea fi trimis la unul din tribunalele Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi sau Giurgiu.

Potrivit portalului instantelor, Curtea de Apel Bucureşti discută solicitarea de strămutare pe 5 decembrie.

Firma Tel Drum este trimisă în judecată în acest caz din decembrie 2017. Compania este scuzată de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Procesul este în faza de Camera Preliminara şi nu a început judecata la Tribunalul Bucureşti. Următorul termen este pe 21 noiembrie. La ultimul, judecătorii au respins o cerere de declasificare a unor înscrisuri transmise de SRI. Instanţa a explicat că acestea "nu conţin informaâii esenţiale pentru soluţionarea cauzei supuse atenţiei instanţei".

Firma Tel Drum mai este implicată într-o anchetă, aflată la DNA, în care procurorii acuză că în spatele societaăţii s-ar afla Liviu Dragnea.

Tel Drum este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la doua infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Potrivit Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, acţionarii Tel Drum sunt Petre Pitiş, cu 54%, Dobrescu Liviu Lucian, cu 44%, şi alte trei persoane, care detin cate 0,665%: Neda Florea, Panaitov Marilena şi Costache Mirela.

De asemenea, Mircea Visan este împuternicit să semneze în numele şi pentru societatea Tel Drum., scrie ziare.com.