Soldații ruși își cumpără singuri echipamentul militar. „Nu ne-au dat absolut nimic”

Soldații ruși își cumpără singuri echipamentul militar. „Nu ne-au dat absolut nimic” Sursa foto: Arhiva EVZ

Prețurile au început să crească la magazinele cu echipamente militare ale Rusiei. Acest lucru se întâmplă în timp ce recruții ruși se chinuie să-și cumpere ce au nevoie deoarece Moscova nu le oferă produsele necesare.

Lenjeria termică pentru bărbați costă acum 340 de dolari în unele magazine, în timp ce rucsacii de drumeție au ajuns la prețul de 600 de dolari. O pereche de mănuși costă acum 260 de dolari, în timp ce ochelarii de vedere pe timp de noapte au atins prețul de 810 dolari.

Cererea de truse de prim ajutor, mănuși tactice și berete a scăzut în ultimele săptămâni, dar prețurile acestora rămân la niveluri exorbitante. O vestă valorează acum 729 de dolari. La început, acestea aveau un preț de doar 133 de dolari.

Război în Ucraina

În unele cazuri, prețul armurii poate ajunge chiar și la 2.188 de dolari, a declarat senatorul Lyudmila Narusova, care reprezintă regiunea Tuva. Jurnaliștii au raportat că au contactat un lanț de magazine care vinde echipament militar și au cerut să cumpere două veste antiglonț clasa a IV-a, care sunt concepute pentru a împiedica gloanțele să pătrundă în armură. Magazinul le-a spus jurnaliștilor că vestele sunt epuizate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unii recrutați ruși spun că au fost nevoiți să achiziționeze echipamente de luptă și că armata nu a reușit să le ofere ceea ce aveau nevoie. Un rezervist i-a spus surorii sale că trebuie să-și vopsească arma pentru a ascunde rugina. "Nu ne-au dat absolut nimic. Armata nu are nimic, a trebuit să ne cumpărăm singuri toate echipamentele", a spus el.

Reacția Ministerului Apărării din Marea Britanie

Ministerul Apărării din Marea Britanie a postat sâmbătă pe Twitter o actualizare conform căreia a primit informații că soldații ruși își cumpără propriile echipamente la prețuri exorbitante. Calitatea echipamentului obișnuit este mult mai proastă decât cea furnizată la începutul războiului.

De asemenea, Rusia nu a demonstrat că are logistica pentru a echipa și antrena 300.000 de rezerviști într-un timp scurt, a declarat Simon Miles, profesor asistent la Universitatea Duke, potrivit Business Insider.