Şoferul cu alcool în loc de sânge

Şoferul cu alcool în loc de sânge

Cristian Ungur, tânărul care a accidentat grav mai mulţi spectatori aflaţi la un concurs de motociclete pe Aeroportul Caransebeş, avea între 2,10 şi 2,35 mg/l alcool pur în sânge.

Alexandru Cristian Ungur, tânărul de 25 de ani care, aflat la volanul unui Alfa Romeo, a rănit grav mai multe persoane care participau duminică la un concurs de motociclete pe aeroportul din Caransebeş, avea între 2,1 şi 2,35 mg/l alcool pur în sânge, potrivit celor două teste efectuate de Institutul de Medicină Legală Timişoara.

Magistraţii Tribunalului Caraş- Severin au decis aseară arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Ungur, sub acuzaţiile de vătămare corporală gravă, lovire, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi ultraj contra bunelor moravuri.

Ungur: "Îmi pare rău"

Pe holul instanţei, Cristian Ungur s-a plâns ziariştilor că a fost bătut de motociclişti chiar în sediul poliţiei şi a recunoscut că era băut.

"Îmi pare rău şi le cer scuze tuturor celor care au fost răniţi. Nu a fost un gest intenţionat, ci pur şi simplu m-am pierdut. Nu am fost băut niciodată, acum a fost prima oară", a afirmat Ungur.

Declaraţia sa este contrazisă de cea a unui martor. "Băieţii de lângă mine chiar povesteau că la fiecare competiţie aceşti tineri erau văzuţi la barul din aeroport", ne-a declarat motociclistul Ionel Pascotă.

Potrivit martorilor, Cristian Ungur s-a îndreptat cu maşina direct spre motocicliştii juniori aflaţi la start, l-a acroşat pe pilotul Cătălin Cazacu, campion naţional la motociclism, după care a virat la dreapta şi a intrat direct în spectatori.

După aceea, Ungur a fugit de la locul accidentului şi a fost urmărit câţiva kilometri de mai mulţi motociclişti furioşi.

"Să plătească, e major"

Cristian Ungur este fiul fostului preşedinte PDL al filialei Caransebeş, Ioan Ungur, de profesie medic. Potrivit localnicilor din Caransebeş, familia Ungur e respectată în oraş, iar mezinul era considerat "un copil cuminte", care a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară.

De altfel, Ioan Ungur s-a declarat şocat de gestul fiului său. "Sunt şocat. Eu ştiam că nu bea deloc. Nu ştiu ce a fost în capul lui. Trebuie să plătească pentru fapta lui, este major", a declarat acesta, citat de Mediafax. (A contribuit Oana Dan) "Îmi pare rău şi le cer scuze celor care au fost răniţi. Nu a fost un gest intenţionat, pur şi simplu m-am pierdut." CRISTIAN UNGUR

PRECEDENT

Vieţi curmate de şoferi cu maşini de fiţe

În ultimii ani, presa a relatat mai multe cazuri ale unor şoferi vitezomani care au curmat vieţi nevinovate din cauza teribilismului la volan.

CAZUL "FERRARI". Un exemplu este cel al timişoreanului Adrian Cocoană (31 de ani), care a omorât un tânăr chiar pe trotuar (august 2008).

Cocoană conducea cu 100 km/h un Ferrari, pe un bulevard din Timişoara. S-a angajat într-o depăşire neregulamentară, a lovit un taxi, a ricoşat pe trotuar şi l-a ucis pe loc pe Lucian Reja şi a rănit-o pe prietena acestuia, apoi a fugit de la locul accidentului.

Pe 15 iulie, magistraţii Judecătoriei Craiova au decis condamnarea lui Adrian Cocoană la patru ani de închisoare. Avocaţii lui Cocoană au făcut recurs pe motiv că niciun român nu a fost condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă fără să fi avut antecedente penale.

CAZUL "PORSCHE CAYENNE". Tot anul acesta, în luna mai, magistraţii clujeni l-au condamnat pe Gabriel Hilote, din Cluj- Napoca, la trei ani şi 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă.

În octombrie 2009, Hilote, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a vrut să depăşească o coloană de autoturisme şi a lovit frontal un alt autoturism. În urma impactului, Nicolae Dragoste şi fiica sa de 12 ani au murit pe loc, iar soţia acestuia după câteva zile.

Hilote conducea un Porsche Cayenne şi a fugit de la locul accidentului.

Ne puteți urmări și pe Google News