Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞOCUL SINISTRU al BLESTEMULUI economic. Cum arată „insula CUIRASAT” a Japoniei, părăsită în 1974 | GALERIE FOTO
ŞOCUL SINISTRU al BLESTEMULUI economic. Cum arată „insula CUIRASAT” a Japoniei, părăsită în 1974 | GALERIE FOTO

ŞOCUL SINISTRU al BLESTEMULUI economic. Cum arată „insula CUIRASAT” a Japoniei, părăsită în 1974 | GALERIE FOTO

Insula japoneză Hashima, cunoscută şi cu denumirea de „Insula Cuirasat” datorită formei ciudate care seamănă cu o navă de luptă, se în apropierea coastelor oraşului Nagasaki şi are o istorie cel puţin ciudată.

  MOSCOVA a îndreptat spre Occident tunul TANCULUI NUCLEAR. Cum arată arma TERIBILĂ care a ÎNGROZIT Europa | GALERIE FOTO 

Hashima a fost ocupată în 1887, când o mină subacvatică de cărbune a fost construită acolo, iar muncitorii au început exploatarea resursei.

Din cauza distanţei faţă de ţărm, insula a devenit locuinţa permanentă a muncitorilor, care şi-au dus acolo şi ceilalţi membri ai familiilor. Hashima a devenit, astfel, un oraş autosuficient, cu locuinţe, străzi şi magazine.

În 1974, mina a fost închisă, iar oamenii au părăsit-o în grabă, din cauza lipsei unui loc de muncă şi a posibilităţii de a se întreţine. Nimeni nu s-a mai mutat, de atunci, pe insula Hashima.

În 2008, fotograful şi exploratorul francez Sebastien Trixier a vizitat insula şi a realizat o serie e fotografii fascinante, după cum veţi vedea şi GALERIA FOTO de mai sus.


  Arma TERIBILĂ care ÎNGROZEŞTE Rusia. Cum arată, în INTERIOR, cel mai modern SUBMARIN NUCLEAR american | GALERIE FOTOInformaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: