Sociologul Dan Dungaciu, trimis în judecată de DNA. Dosar deschis intelectualului

Sociologul Dan Dungaciu, trimis în judecată de DNA. Dosar deschis intelectualului Dan Dungaciu. Sursa foto: Instagram

Sociologul Dan Dungaciu a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție. Profesor al Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, acesta a fost acuzat de abuz în serviciu.

Dan Dungaciu, trimis în judecată

În vârstă de 55 de anu, Dan Dungaciu este profesor universitar la Facultatea de Sociologie și Asistenţă Socială a Universităţii din București. De asemenea, acesta a fost director, timp de 12 ani, al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I.C Brătianu” al Academiei Române.

Proces

Sursa foto: Arhiva EVZ

Sociologul este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, aceste fapte fiind săvârșite între anii 2017 și 2022, în timpul mandatului său ca director al Institutului.

Dan Dungaciu, acuzat de abuz în serviciu

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București și se află în prezent în faza de Cameră Preliminară. Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Ne puteți urmări și pe Google News

La finalul lunii decembrie 2023, cunoscutul sociolog avea calitatea de suspect în dosar. Procurorii DNA au început cercetările în urma unei sesizări a Curții de Conturi. Totodată, aceasta a fost înaintată după un control la institut.

Dan Dungaciu

Sursa foto: Facebook

Ce susțin procurorii

Procurorii DNA au constatat că, în 2017, în timp ce ocupa funcția de director al Institutului, acesta ar fi semnat un contract de împrumut de folosință și ulterior ar fi încheiat alte două acte adiționale cu Asociația Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS). În acest sens, Dan Dungaciu a acționat în calitate de comodatar.

Conform acestor contracte, două spații situate în sediul ISPRI au fost date spre folosință către LARICS, ambele cu titlu gratuit. De altfel, nu au fost organizate licitații publice în acest sens.

Contractul, care a avut o durată de 5 ani, a generat un cuantum al chiriei neplătite de către LARICS în valoare de 101.607 lei. Pentru această sumă, Institutul s-a constituit parte civilă în dosarul aflat pe rolul instanței.