Social(ist) Media: Cum arată clona Facebook lansată în Cuba de regimul Castro

Social(ist) Media: Cum arată clona Facebook lansată în Cuba de regimul Castro

"Red Social" este cea mai recentă încercare a regimului Castro de a reduce fluxul de informaţii în Cuba. Clona Facebook a fost lansată discret acum câteva zile, potrivit site-ului Univision.tumblr.com.

"Pare să fie o idee susţinută de Ministerul Educaţiei", scrie Carlos Alberto Perez Benitez pe blogul său, La Chiringa de Cuba. Potrivit acestuia, reţeaua de socializare este disponibilă doar pentru utilizatorii din interiorul graniţelor Cubei şi foloseşte o adresă clonată, http://facebook.ismm.edu.cu/, imposibil de accesat din Statele Unite sau din România, de exemplu.

"Red Social" a fost lansată exact la un an după Wikipedia Cubaneză, denumită EcuRed, o enciclopedie online în care din fiecare postare răzbat ideile regimului comunist. Raul Castro a fost ales, în 2008, de Adunarea Naţională, preşedinte al Cubei pentru următorii cinci ani, succedându-i astfel în această funcţie fratelui său, Fidel, care s-a retras de la conducerea ţării din iulie 2006. "Rămâne de văzut dacă va funcţiona sau nu", spune Perez Benitez despre Red Social. "În orice caz, vă invit să vă faceţi propriul cont în aceste nou spaţiu virtual", adaugă bloggerul. Musulmanii pregătesc SalamWorld.com

Un grup de oameni de afaceri musulmani a anunţat ieri, la Istanbul, lansarea unui site internet de socializare de tip Facebook la începutul anului 2012, care se va adresa unui public musulman.

Ne puteți urmări și pe Google News

SalamWorld.com are "obiectivul principal de a uni tineretul musulman pentru a împărtăşi o viziune comună şi sfintele valori ale islamului, încercând să nu difuzeze informaţii nesănătoase", a declarat pentru AFP Ahmed Azimov, vicepreşedintele societăţii care a creat site-ului.

Având sediul principal la Istanbul şi coordonatori în 30 de ţări, site-ul - ale cărui prime teste de difuzare vor avea loc la începutul anului 2012 - vizează un public-ţintă de 50 de milioane de utilizatori în maximum trei ani, a indicat Azimov, după o prezentare video a reţelei sociale în faţa a circa 150 de ziarişti din ţări musulmane.