Şoc în Malaezia: "Nevestele Ascultătoare" încurajează sexul în grup

Şoc în Malaezia: "Nevestele Ascultătoare" încurajează sexul în grup

"Clubul Nevestelor Ascultătoare", ale cărui baze au fost puse în iunie, a provocat, recent, un scandal de proporţii în Malaezia, prin lansarea unui manual de "sex islamic".

Volumul "Sexul islamic, luptând cu evreii pentru a restitui lumii sexul islamic" are 115 pagini şi îi îndeamnă pe bărbaţii musulmani să întreţină relaţii sexuale cu toate nevestele lor, în acelaşi timp. Unui musulman îi este permis să aibă până la 4 neveste, dacă deţine resursele financiare necesare pentru a le întreţine, precizează jurnaliştii de la cotidianul "The Telegraph".

"Allah i-a oferit bărbatului abilitatea de face sex simultan cu toate soţiile sale", se spune într-unul dintre capitolele manualului. "Sexul devine venerare" este titlul unui alt capitol, care conţine instrucţiuni explicite privind mângăierea sânilor.  

Femeia, prostituată de lux în dormitor

Ne puteți urmări și pe Google News

"Clubul Nevestelor Ascultătoare" are aproximativ 1.000 de membri şi legături cu secta Al-Arqam, scoasă în afara legii de Guvernul Malaeziei acum 17 ani. Ministrul pentru afaceri islamice, Jamil Khir Baharom, spune că subordonaţii săi vor analiza conţinutul manualului de sex. În Malaezia, cărţile considerate pornografice sau insultătoare la adresa islamului pot fi interzise.

Nu este pentru prima dată când "Clubul Nevestelor Ascultătoare" se află la originea unei controverse. Acum câteva luni, una dintre "neveste" declara că, în dormitor, musulmancele trebuie să se comporte ca o prostituată de lux dacă vor ca bărbaţii să nu le înşele.

Critici şi acuze din partea feministelor

Grupările feministe şi nu numai au criticat "Clubul Nevestelor Ascultătoare" pentru lansarea manualului de sex islamic, iniţiativă calificată drept o metodă ieftină de a se menţine în atenţia presei locale şi internaţionale.

"În afară de a vorbi despre subjugarea femeii şi despre cum să-i ofere soţului cea mai bună partidă de sex, ele (musulmancele din Club, n.r.) nu au nimic concret cu care să contribuie la viaţa societăţii", remarcă Ratna Osman, director executiv al organizaţiei "Surori în Islam". "Nicăieri în Coran nu se vorbeşte despre căsătorie ca implicând doar sexul şi obligaţia de a-ţi servi soţul ca pe un stăpân. Se vorbeşte despre iubirea pe care partenerii şi-o poartă unul altuia", insistă Osman.

"Este un afront la adresa mişcărilor pentru apărarea drepturilor femeilor. Noi am depus eforturi pentru ca femeile să nu mai fie considerate simple obiecte sexuale", spune şi Maria Chin Abdullah, director executiv al organizaţiei Empower.

Potrivit sondajelor realizate de organizaţia "Surori în Islam", 64,8% dintre primele neveste nu ştiu că soţul lor îşi mai ia o consoartă, iar 53% spun că sunt agresate. Acestea sunt adevăratele probleme ale femeilor musulmane, subliniază Ratna Osman, adăugând că situaţia acestora nu poate fi ameliorată prin publicarea unui manual despre sex.