Evenimentul Zilei > EVZ Special > Șoc în Coreea de Sud. Primarul din Seul, găsit mort după o dispariție de câteva ore
Șoc în Coreea de Sud. Primarul din Seul, găsit mort după o dispariție de câteva ore

Șoc în Coreea de Sud. Primarul din Seul, găsit mort după o dispariție de câteva ore

Membru al partidului Democrat Liberal al președintelui sud-coreean Moon Jae-in, Park Won-soon era considerat ca un potential candidat la alegerile prezidențiale din 2022.

Primarul capitalei Coreei de Sud, Seul, a fost găsit mort, joi,  după ce a fost dat dispărut timp de câteva ore.

El a lăsat un mesaj vocal pentru fiica sa, pe care aceasta din urmă l-a interpretat drept un „testament”, potrivit poliției sud-coreene, citată de  agenția Associated Press.

Poliția a informat că l-a căutat pe Park Won-soon  la nord de Seul, pe o colină din cartierul Sungbuk, unde a fost detectat ultima dată semnalul său de telefon mobil. A fost lansată o vastă operațiune de căutare, care a mobilizat poliția, drone și brigăzi canine.

Trupul neănsuflețit al lui Park Won-soon  a fost găsit într-o pădure, potrivit aceleiași surse. Nu se cunoaște încă cauza morții sale.

Fiica ei a sunat la poliție, joi după-amiază, spunând că nu poate să ajungă la tatăl ei după ce acesta i-a lăsat un mesaj vocal similar cu un „testament”, înainte de a pleca din casa familiei.

Fiica lui Park Won-soon nu a detaliat conținutul mesajului, a declarat un ofițer al Agenției de Poliție Metropolitană din Seul, însărcinată cu operațiunea de căutare.

Park Won-soon nu s-a prezentat la muncă joi și a anulat toate întâlnirile sale, potrivit unui ofițer de poliție.

Park Won-soon, în vârstă de 64 de ani, a fost ales primar al Seulului în 2011 și a fost reales în 2014 și 2018.

Fost activist pentru drepturile omului și avocat, a fost primul primar al capitalei sud-coreene care  a fost ales pentru al treilea mandat consecutiv, în iunie 2019.

Gestionarea sa a pandemiei Covid-19 din capitala sud-coreeană  a fost salutată de o parte a comunității internaționale.

El a declarat pentru  Le Monde, în luna iunie, că vrea să facă din Seul „un reper în epoca post-covid”.

Membru al partidului Democrat Liberal al președintelui sud-coreean Moon Jae-in, Park Won-soon era considerat ca un potential candidat la alegerile prezidențiale din 2022.

Potrivit Yonhap, fosta secretară a primarului ar fi depus recent o plângere penală la poliţie, susţinând că şeful său a agresat-o sexual, scrie Agerpres.

Potrivit poliţiei, corpul său neînsufleţit a fost găsit în partea de nord a oraşului, în apropiere de locul unde fusese identificat ultima dată semnalul de la telefonul său mobil în cadrul unor operaţiuni de căutare de mai mult ore.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.