Primarul capitalei Coreei de Sud, Seul, a fost găsit mort, joi,  după ce a fost dat dispărut timp de câteva ore.

El a lăsat un mesaj vocal pentru fiica sa, pe care aceasta din urmă l-a interpretat drept un „testament”, potrivit poliției sud-coreene, citată de  agenția Associated Press.

Poliția a informat că l-a căutat pe Park Won-soon  la nord de Seul, pe o colină din cartierul Sungbuk, unde a fost detectat ultima dată semnalul său de telefon mobil. A fost lansată o vastă operațiune de căutare, care a mobilizat poliția, drone și brigăzi canine.

Trupul neănsuflețit al lui Park Won-soon  a fost găsit într-o pădure, potrivit aceleiași surse. Nu se cunoaște încă cauza morții sale.

Fiica ei a sunat la poliție, joi după-amiază, spunând că nu poate să ajungă la tatăl ei după ce acesta i-a lăsat un mesaj vocal similar cu un „testament”, înainte de a pleca din casa familiei.

Fiica lui Park Won-soon nu a detaliat conținutul mesajului, a declarat un ofițer al Agenției de Poliție Metropolitană din Seul, însărcinată cu operațiunea de căutare.

Park Won-soon nu s-a prezentat la muncă joi și a anulat toate întâlnirile sale, potrivit unui ofițer de poliție.

Park Won-soon, în vârstă de 64 de ani, a fost ales primar al Seulului în 2011 și a fost reales în 2014 și 2018.

Fost activist pentru drepturile omului și avocat, a fost primul primar al capitalei sud-coreene care  a fost ales pentru al treilea mandat consecutiv, în iunie 2019.

Gestionarea sa a pandemiei Covid-19 din capitala sud-coreeană  a fost salutată de o parte a comunității internaționale.

El a declarat pentru  Le Monde, în luna iunie, că vrea să facă din Seul „un reper în epoca post-covid”.

Membru al partidului Democrat Liberal al președintelui sud-coreean Moon Jae-in, Park Won-soon era considerat ca un potential candidat la alegerile prezidențiale din 2022.

Potrivit Yonhap, fosta secretară a primarului ar fi depus recent o plângere penală la poliţie, susţinând că şeful său a agresat-o sexual, scrie Agerpres.

Potrivit poliţiei, corpul său neînsufleţit a fost găsit în partea de nord a oraşului, în apropiere de locul unde fusese identificat ultima dată semnalul de la telefonul său mobil în cadrul unor operaţiuni de căutare de mai mult ore.