Șnițel din piept de pui cu susan este o rețeta dietetică fără ulei, fără fum în bucătărie şi foarte sănătoasă. Pot fi la fel de bune ca șnițelele prăjite în ulei.
Șnițel din piept de pui cu susan sunt mai speciale deoarece nu se prăjesc în ulei. Multă lume consumă pieptul de pui dar de multe ori nu știe să-l gătească. Ori iese fad, ori prea uscat. Reușita ține de condimentarea și gătirea corectă a cărnii.
Șnițel din piept de pui la cuptor
Cu toţii am crescut cu șnițel, chifteluțe, frigănele, cartofi prăjiți și alte mâncăruri pe care le iubim. Toate necesitau prăjire în baie de ulei. Dar acum avem şi această reţetă, care se spune că este foarte sănătoasă. Nu necesită prăjirea în ulei.
Așadar, dacă nu aveţi aveți chef să spălați plita, aveţi această varinată de şinţele de pui. Dacă indiferent de motiv, nu vreți să le prăjiți în ulei, este mai ușor să faci șnițel la cuptor. Sunt mai puțin suculente, dar bine condimentate și frumos rumenite. Sunt o soluție foarte bună pentru micul dejun.
Şintele de pui cu garnitură. Sursa foto: Pixabay
Cum se prepară această reţetă
Bucățile de piept de pui cu susan se condimentează cu ierburi aromatice și usturoi. Crusta din semințe de susan este crocantă, aurie și foarte aromată. Susanul copt sau prăjit își dezvoltă aroma specifică.
Rețeta acestui șnițel e foarte simplă și comodă. Dacă folosiți mușchiuleți de pui, acestea nici măcar nu necesită şă fie bătute cu ciocanul de șnițele pentru că sunt foarte fragede oricum.
După ce le-ai condimentat fâșiile de piept de pui, se trec prin făină, prin ou, prin semințe de susan și se bagă în cuptorul încins.
Modul de preparare. Sursa foto: Pixabay
Acest șnițel se poate mânca cu salată verde cu dressing de iaurt, parmezan și usturoi
Pasul următor. Se vor rumeni doar pe partea de jos, cea care vine în contact cu tava, de aceea după vreun sfert de oră trebuie să le întoarcem și pe partea cealaltă.
Între timp puteți pregăti salata, sau garnitura de orez, cartofi, usturoi sau parmezan, în funcție de preferinţe. Şniţelele pot fi servite la aperitiv. După ce le scoateţi din cuptor le tăiaţi în fâșii înguste şi se mănâncă cu orice fel degarnitură.