În Postul Crăciunului te poți bucura din plin de un prânz bogat care să conțină deliciosul șnițel. Carnea de pui sau porc poate fi înlocuită cu alte ingrediente, având un gust deosebit.
Deliciosul snițel de post poate fi preparat extrem de rapid. Mai mult, pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de puține ingrediente. Preparatul poate fi servit alături de orez, piure sau chiar folosit în sandvișuri de post.
Șnițel de post cu soia
Considerată un adevărat înlocuitor pentru carne, soia capătă un gust deosebit atunci când este preparată corect. De altfel, condimentele adăugate peste acest ingredient au un rol extrem de important. Pentru a pregăti deliciosul șnițel de post vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 10-12 bucăți soia (felii mari);
- 100 grame de făină;
- un pahar de apă minerală;
- fulgi de porumb (opțional);
- sare, piper;
- ulei de floarea soarelui (pentru prăjit).
Mod de preparare
Feliile de soia se pun la înmuiat în apă caldă pentru minim 60 de minute. În timpul hidratării acestea își vor dubla volumul. Peste făină se adaugă apa minerală, sarea și piperul. Compoziția prin care vei trece fiecare șnițel se amestecă până devine omogenă. După ce bucățile de soia au fost hidratate, acestea se scurg de excesul de apă.
Se condimentează cu sare și piper după gust, iar fiecare șnițel se trece prin compoziția lichidă. După preferințe, în acest amestec se pot adăuga și fulgi de porumb mărunțiți.
Delicioasele aperitive de post se prăjesc în ulei de floarea-soarelui. Acestea pot fi servite cu pilaf de orez, piure de cartofi sau țelină. De asemenea, poți pregăti un sandviș delicios.
Șnițel de post din conopidă. Ideal pentru postul Crăciunului
Preparatul este extrem de delicios și sățios. De altfel, acesta poate fi inclus în masa de prânz sau servit la cină, alături de murături asortate.
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- o conopidă;
- 120 de grame făină;
- un pahar de apă minerală;
- curcuma;
- sare și piper.
Conopida se porționează în felii medii, astfel încât să poți obține șnițele egale ca dimensiune. Acestea se condimentează cu sare și piper. Fiecare bucată de conopidă se trece prin amestecul de făină, apă minerală și curcuma. Acestea se prăjesc ulterior în ulei. Pentru o variantă dietetică, acest șnițel poate fi gătit la cuptor, fără ulei.