Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞMECHER şi pe ULTIMUL DRUM. Cortegiul funerar al lui FANE SPOITORU şi-a făcut loc în TRAFIC către cimitir cu ajutorul şefilor din Poliţia Rutieră
ŞMECHER şi pe ULTIMUL DRUM. Cortegiul funerar al lui FANE SPOITORU şi-a făcut loc în TRAFIC către cimitir cu ajutorul şefilor din Poliţia Rutieră

ŞMECHER şi pe ULTIMUL DRUM. Cortegiul funerar al lui FANE SPOITORU şi-a făcut loc în TRAFIC către cimitir cu ajutorul şefilor din Poliţia Rutieră

Descoperire incredibilă făcută de jurnalişti la înmormântarea lui Fane Spoitoru. Poliţia Rutieră a oprit traficul pe anumite tronsoane pentru a permite trecerea cortegiului funerar către Cimitirul Bellu.

Jurnaliştii Libertatea relatează că dispozitvul de agenţi de circulaţie care a însoţit cortegiul funerar a fost coordonat chiar de comisarul şef şi adjunctul Brigazii Rutiere Bucureşti, Valentin Dragomir.

Sursa citează precizează că pentru aproximativ 10 minute, traficul a fost complet blocat, iar în alte 20 de minute s-a desfăşurat cu mare greutate din cauza cortegiului funerar al lui Fane Spoitoru. Aceste decizii au venit în ciuda nemulţumirii şoferilor care trebuiau să treacă prin zona cimitirului menţionat anterior.

„Pe unde vreţi să-l băgaţi? Haide că eu am oprit traficul acolo. E bine aşa, nu? Băgaţi-l pe acolo că e traficul oprit, nu sunt probleme”, transmitea Valentin Dragomir la telefon  înainte de înmormântarea lui Fane Spoitoru.

De atfel, comisarul s-a prins că poate fi auzit s-a retras lângă intrarea într-o parcare, după ce a traversat neregulamentar.

Imediat după ce a încheiat discuţia la telefon, Dragomir a revenit şi a dat noi indicaţii. Totodată, microbuzul care avea fotografia interlopului a tăiat trei sensuri de mers.

De altfel, reprezentanţii Poliţiei Bucureşti au spus, prin intermediul Dianei Şarca – purtătorul de cuvânt al insituţiei, că măsurile luate de Brigada Rutieră au fost normale.

“Sâmbătă, am mai avut trei acțiuni, nu doar cea de la înmormântarea lui Fane Spoitoru. Era normal să asigurăm că traficul ca să nu fie blocat sau să preîntâmpinăm incidente. Nu a fost vreo acțiune deosebită cu această ocazie”, spune Diana Şarca.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bucureşti nu ştia de prezenţa lui Valentin Dragomir la funeralii, iar comisarul şef din cadrul Brigăzii Rutiere nu a vrut să răspundă dacă lucra într-o zi liberă şi de unde avea numărul de telefon al familiei interlopului Fane Spoitoru.