Evenimentul Zilei > Politica > Smardoială în PSD. Pe lângă miniștri nedoriți, nici niscai europarlamentari nu ar mai ajunge la Bruxelles…
Smardoială în PSD. Pe lângă miniștri nedoriți, nici niscai europarlamentari nu ar mai  ajunge la Bruxelles…

Smardoială în PSD. Pe lângă miniștri nedoriți, nici niscai europarlamentari nu ar mai ajunge la Bruxelles…

Carmen Dan, ministrul de interne, și Teodor Meleșcanu, ministrul de externe, sunt pe făraș, dar nici ceva europarlamentari s-ar putea să nu mai ajungă la Bruxelles: Carmen Avram, Chris Terheș, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini.

Potrivit unor surse din PSD, este vorba despre Carmen Avram, Chris Terheș, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini. Aceștia s-ar retrage de bunăvoie – este singura posibilitate legală – în favoarea celor care se află mult mai jos și care, din cauza rezultatului sub așteptări obținut de PSD, riscă să nu mai prindă un loc de europarlamentar. Această manevră ar presupune însă foarte multe negocieri, pentru că cei care s-ar retrage trebuie convinși să o facă de bunăvoie. Sunt pe o listă care a fost transmisă la Biroul Electoral Central, este lista pentru care oamenii au votat cu PSD, iar modificarea ei nu poate interveni altfel decât dacă respectivii candidați anunță că renunță la mandat. Însă informațiile pe care le are Digi24 spun că PSD și-ar dori foarte mult să „scape” de cei patru, care, de altfel, nu sunt membri vechi în PSD, ci au fost cooptați pe ultima sută de metri tocmai pentru a „tracta” lista social-democraților la europarlamentare.

La ora transmiterii acestei știri, liderii PSD s-au reunit într-o ședință CEx, după ce în prealabil au avut Biroul Permanent Național. Se așteaptă discuții furtunoase și ar putea interveni decizii radicale, tot acest „război” intern fiind declanșat de condamnarea și încarcerarea lui Liviu Dragnea, ceea ce a lăsat partidul fără lider și a deschis lupta pentru putere.

Lista candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare 2019
PSD face parte din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European. Potrivit rezultatelor parțiale oficiale, se estimează că PSD ar urma să obțină 8 sau 9 mandate în noul Parlament European.

Rovana Plumb
Carmen-Gabriela Avram
Iulian-Claudiu Manda
Cristian-Vasile Terheș
Dan Nica
Maria Grapini
Tudor Ciuhodaru
Adrian-Dragoș Benea
Victor Negrescu
Andi-Lucian Cristea
Natalia-Elena Intotero
Maria-Gabriela Zoană
Bianca-Miruna Gavriliță
Emilian Pavel
Adriana-Doina Pană
Crina-Fiorela Chilat
Mariana-Carmelia Bălănică-Dragomir
Răzvan Popa
Luminița-Maria Jivan
Alin-Constantin Pavelescu
Ioan Augustin
Emil-Cătălin Grigore
Roxana-Natalia Pațurcă
Oana-Consuela Florea
Dragoș-Cristian Pui
Mihai-Ion Macaveiu
Tit-Liviu Brăiloiu
Petre-Florin Manole
Ion Voinea
Horia Grama
Alexandru Popa
Aida-Cristina Căruceru
Gheorghe-Bogdan Tomoiagă
Anca-Daniela Raiciu
Mitica-Marius Mărgărit
Nasi Calențaru
Cristina-Ionela Tărteață
Petru Moț
Luminița Țundrea
Emanuel Iacob
Mitică-Cătălin Unciuleanu
Bogdan-Gabriel Răducanu
Andrei-George Sima