Pe rețelele sociale au fost postate numeroase poze în care președintele turc și soția sa Emine, purtând văl,  apar alături de cea pe care turcii o numesc „Diva”, în diferite momente ale dineului.

Situația este de o ironie (voluntară sau nu?) fără margini. Pentru că Bülent Ersoy este o transsexuală celebră în toată Turcia, iar, cu numai câteva ore în urmă, câteva sute dintre membrii forțelor de ordine speciale ale lui Erdogan au tras cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc într-un grup de circa cincizeci de homosexuali, care celebrau tocmai persoanele transsexuale, într-o așa-numită „Trans Pride”.

Forțele de ordine au blocat toate străzile care dădeau în artera comercială Istiklal din Istanbul, luând mai întâi cu asalt celebra piață Taksîm.


Manifestația homosexuală de duminică făcea parte din săptămâna LGBT din Turcia, organizată în plin Ramadan.

Președintele Erdogan a devenit în ultimii ani un promotor al islamismului agresiv, neascunzându-și visul de a reînvia gloria de odinioară a Imperiului Otoman. De aceea, porecla sa este „Sultanul”. Totuși, invitația la masa de Iftar a lui Bülent Ersoy, cu care liderul turc s-a și fotografiat, arată că are și „Sultanul” slăbiciunile lui.

Un internaut comenta amuzat:

„Țara asta a devenit un adevărat circ!”

Bülent Ersoy, astăzi în vârstă de 64 de ani, o populară cântăreață de muzică otomană clasică, și-a făcut operație de schimbare de sex la începutul anilor 1980, la Londra, ceea ce, la vremea respectivă i-a adus celebritatea în plan internațional, însă în Turcia a devenit victima cenzurii și a agresiunilor fizice. Comeseana de astăzi a lui Erdogan nu și-a schimbat și numele, deși Bülent este unul bărbătesc.