Evenimentul Zilei > Actualitate > „Slăbiciunea” pentru copii l-a costat 5 ani de închisoare. Era antrenor de tenis
„Slăbiciunea” pentru copii l-a costat 5 ani de închisoare. Era antrenor de tenis

„Slăbiciunea” pentru copii l-a costat 5 ani de închisoare. Era antrenor de tenis

Ioan Păcurar, antrenorul de tenis din Cugir, care a fost acuzat de abuzuri, a fost condamnat acum la cinci ani de închisoare cu executare.

Ioan Păcurar, celebrul antrenor de tenis din Cugir și-a aflat sentința: cinci ani de închisoare cu executare. Fapta comisă ar fi trebuit, conform Judecătoriei din Alba Iulia, șase ani de închisoare, dar magistrații de la Curtea de Apel au redus pedeapsa la cinci ani.

Fetița pe care Ioan Păcurar și-a exercitat „autoritatea de bărbat” avea 11 ani la momentul comiterii faptei., adică în anul 2017. Totul s-a petrecut în vestiarul unei vaze sportive din Cugir.

Antrenorul, pe lângă pedeapsa de cinci ani cu executare este obligat să plătească daune morale în valoare de 15.000 euro, către minoră.

Decizia definitivă a fost dată de Curtea de Apel Alba Iulia în data de 17 decembrie 2020, scrie Alba24.

Ce s-a întâmplat în 2017

„La data de 22 aprilie 2017, în jurul orei 15:45, în timp ce se aflau în vestiarul unei baze sportive din oraşul Cugir, inculpatul P.I., în calitate de antrenor a pus-o pe persoana vătămată minoră, în vârstă de 11 ani, să se aşeze în braţele sale – inculaptul stând pe un scaun, a prins-o cu o mână de după corp în timp ce cu cealaltă mână a început să o mângâie pe piept pe sub bluză.

Ulterior acestui moment, deşi minora s-a opus, antrenorul ar fi realizat un act de penetrare cu degetul, producându-i minorei o escoriaţie ce a necesitat pentru vindecare 1-2 zile”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

La momentul respectiv, tatăl fetiței a acționat imediat și a anunțat autoritățile cu privire la agresiunea la care a fost supusă minora. Acesta a povestit cum după finalul antrenamentului, antrenorul a intrat în vestiar după fetiță. Procurorii au deschis inițial un dosar pentru corupție de minori, dar ulterior au reîncadrat fapta la „abuz de minori”.

În 24 aprilie 2017, bărbatul a fost reţinut şi arestat preventiv la Judecătoria Alba Iulia, fiind eliberat după câteva zile, instanţa superioară admiţând contestaţia acestuia.