Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație tragicomică pentru un pacient infectat cu COVID-19. A făcut înconjurul lumii!
Situație tragicomică pentru un pacient infectat cu COVID-19. A făcut înconjurul lumii!

Situație tragicomică pentru un pacient infectat cu COVID-19. A făcut înconjurul lumii!

În timp ce era internat în unitatea de terapie intensivă a unui spital din Le Chesnay, un francez a trecut printr-o situație tragicomică.

Din cuaza unui cheag de sânge care a fost declanșat de boală, un francez infectat cu noul coronavirus a suferit o erecţie timp de patru ore, susțin cadrele medicale.

În timp ce era internat în unitatea de terapie intensivă a unui spital din Le Chesnay, pacientul, în vârstă de 62 de ani, a suferit de o afecţiune cunoscută ca priapism, potrivit unui raport de caz publicat în The American Journal of Emergency Medicine.

În primă instanță, medicii au aplicat gheaţă în zonă, dar după patru ore, erecţia bărbatului încă nu dispăruse.

În momentul în care au vrut să îi dreneze sângele din penis cu ajutorul unui ac, medicii au descoperit că pacientul avea mai multe cheaguri de sânge.

Cheagurile de sânge îi afectează frecvent pe paicenții infectați cu noul coronavirus, dar cazul său a fost cunoscut ca primul priapism care este cauzat de cheagurile de sânge aflate în zona organului genital, scrie RTV.

CITEȘTE ȘI Lupta cu virusul ucigaș. Antiviralul Remdesivir a primit undă verde de a fi pus pe piață

„Prezentarea clinică şi de laborator a pacientului nostru sugerează puternic priapism legate de infecţia cu SARS-CoV-2”, au transmis medicii.

Coagularea sângelui din cauza COVID-19 a fost raportată în mai multe cazuri şi poate duce la apariția trombozei. Cercetările care fac legătura între infectarea cu noul coronavirus și coagularea sângelui sunt abia în stadiu incipient.

Priapismul este o afecţiune care afectează bărbaţii cu vârsta peste 30 de ani şi care constă în erecţia prelungită, pe durata mai multor ore (peste 4 ore), care poate fi dureroasă şi nu este neapărat cauzată de stimularea sexuală.

Persoanele care suferă de anemie cu celule în seceră (anemie falciformă sau siclemie) sunt mai expuse riscului de a dezvolta această afecţiune, dar sunt şi alte cauze care o pot favoriza, inclusiv anumite medicamente. În lipsa unui tratament adecvat, priapismul poate duce la disfuncţii erectile permanente.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: