Evenimentul Zilei > Politica > Situație explozivă în Pro România. Unde pleacă un „greu” al partidului lui Ponta
Situație explozivă în Pro România. Unde pleacă un „greu” al partidului lui Ponta

Situație explozivă în Pro România. Unde pleacă un „greu” al partidului lui Ponta

Nu doar că va demisiona din Pro România, după cearta cu Victor Ponta, dar se și gândește să treacă la PNL. E vorba de Daniel Constantin.

Primvicepreședintele Pro România a declarat că va demisiona din partid, după conflictul declanșat defaptul că șapte parlamentari ai formațiunii au votat Guvernul Orban. Daniel Constantin a adăugat că nu exclude să se înscrie în PNL, dar nici să încerce formarea unui nou partid.

Anunțul primvicepreședintelui Pro România vine după ce liderul formațiunii, Victor Ponta, a decis să-i sancționeze pe parlamentarii care au votat pentru învestirea Guvernului Orban prin revocarea din funcțiile de coordonatori județeni și retragerea sprijinului politic. Și asta pentru că, potrivit statutului, membrii partidului nu pot să fie dați afară.

Am văzut și eu comunicatul, dar e un gest irelevant. În biroul executiv sunt 5 membri, dintre care 2 suntem deja suspendați, eu și Sorin Cîmpeanu, ceilalți 3 nu vreau să îi pun într-o situație delicată. Ieri, într-o discuție cu Victor Ponta i-am spus că nu vreau să pun partidul într-o situație delicată. Dacă el consideră că trebuie să ne strângem mâna și să mergem pe drumuri diferite asta vom face. Nu trebuie să facă alte gesturi. Ca atare, în prima ședință îmi voi prezenta demisia ca un gest de onoare și de asumare a lucrului pe care l-am făcut, pe care îl consider corect politic și pentru țară”, a spus Daniel Constantin, marți seară, la Digi24,

„Eu cred că mai mulți vor face acest gest. Nu pot vorbi în numele lor (…) Scopul a fost acela de a da țării un guvern”, a adăugat liderul Pro România, întrebat dacă vor demisiona toți cei care au votat Guvernul Orban.

În trecut s-a spus că vrem să construim România dupa alte principii, nu ca la PSD, fiecare își poate exprima ce crede. S-a luat această decizie, nu vreau să atrag partidul într-un circ public. Nu vreau să spun lucuri rele despre Victor Ponta. Îmi asum acest gest. Îmi voi da demisia din calitatea de membru de partid dar și din funcția pe care o am la nivelul Parlamentului, cu prima ocazie”, a mai spus el.

Daniel Constantin a declarat că Victor Ponta știa încă de săptămâna trecută că sunt opinii diferite în partid cu privire la susținerea cabinetului liberal. „Am vorbit și ieri, cu jumătate de oră înainte să intru în sală. Atunci mi-a comunicat că nu mai putem continua împreună”. 

El a negat că va merge la PNL pentru o funcție, spunând că nu l-a „animat acest lucru niciodată”. Deputatul Daniel Constantin a mai relatat că a primit lunile trecute oferte de intrare în guvern, dar le-a refuzat.

„Dacă apele se vor separa o să iau o decizie, un nou proiect politic sau mergem la un alt partid”, a precizat Constantin, cu privire la viitorul său și al colegilor în politică.