Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație de neînțeles la Craiova. Nimeni nu vrea un hotel aproape pe gratis
Situație de neînțeles la Craiova. Nimeni nu vrea un hotel aproape pe gratis

Situație de neînțeles la Craiova. Nimeni nu vrea un hotel aproape pe gratis

La licitiația organizată pentru concesionare nu s-a prezentat nimeni și nici la negocierea directă

De când a intrat în posesia stadionului „Ion Oblemenco“ (noiembrie 2017), Primăria Craiova nu a obţinut niciun venit de pe urma hotelului și restaurantului din incintă. A încercat să concesioneze pe 15 ani cele două obiective, dar la licitaţie nu s-a prezentat nicio firmă. Asta deşi au fost lansate trei proceduri de atribuire, ultima chiar prin negociere direct, informează colegii de la ziarul oltenesc Gazeta de Sud.

4.300 de euro pe lună pentru un hotel utilat și 2.343 euro pentru un restaurant funcțional

Aşa că autorităţile locale au ales o altă variantă: să le închirieze. Au mers tot pe ideea celor 15 ani. Chiria a fost stabilită joia trecută. Potrivit raportului de evaluare, cuantumul minim al chiriei lunare pentru hotelul de la stadion este de 20.469 de lei, echivalentul a 4.300 de euro. Asta înseamnă 10,49 lei/mp, echivalentul a 2,20 euro/mp. Astfel, valoarea chiriei minime anuale ar fi de 245.634 de lei, adică 51.604 euro. În ceea ce priveşte chiria lunară a restaurantului din aceeaşi incintă, aceasta a fost stabilită la valoare de 11.154 de lei, echivalentul a 2.343 de euro. Adică 6,72 lei/mp, echivalentul a 1,41 euro/mp. Astfel, valoarea chiriei minime anuale ar fi de 133.853 de lei, adică 28.120 de euro.

Cum arată hotelul şi restaurantul de la stadion

Potrivit Primăriei Craiova, hotelul şi restaurantul sunt funcţionale, fiind necesare alte echipări şi dotări numai în funcție de gradul de clasificaţie dorit de concesionar.

Hotelul este prevăzut cu toate utilităţile necesare, în timp ce restaurantul are acces la toate racordurile privind utilităţile necesare, după cum se arată în caietul de sarcini care a stat la baza licitaţiilor anterioare. Toate dotările pe care chiriaşul le va considera necesare pentru funcţionarea hotelului şi restaurantului se vor face însă pe cheltuiala lui, fără să aibă posibilitatea de a solicita recuperarea acestor sume de la primărie.

Hotelul se află la Tribuna 1 a stadionului „Ion Oblemenco“, este structurat pe patru nivele şi are o suprafaţă construită desfășurată de 2.341 mp. Restauranul este situat tot la Tribuna 1, dar pe două nivele, şi are o suprafață construită desfăşurată de 1.992 mp. În hotel şi a restaurant există ascensoare pentru persoane, pentru transferul mâncării între etaje, pentru evacuarea deşeurilor şi pentru aprovizionare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.