Situaţia drumurilor în Capitală şi în ţară! Autostrăzi şi rute cu circulaţie grea

Situaţia drumurilor în Capitală şi în ţară! Autostrăzi şi rute cu circulaţie grea

Situaţia drumurilor în Capitală şi din ţară. CNAIR au acţionat pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu 902 utilaje.

Arterele principale din Capitală erau la negru, la ora 6.00, circulaţia desfăşurându-se în condiţii normale de iarnă. Refugiile de tramvai au fost curăţate de către reprezentanţii STB.
Primăria Capitalei a transmis: „Astfel, în prima parte a nopţii s-au aplicat tratamente antiderapante pe rampe, pante, poduri şi pasaje. Puncte stabilite ca fiind încadrate în Urgenţă 0.
După ora 4.00 s-a trecut la acţionarea pe arterele din Urgenţa 1 cu utilaje dotate cu sărăriţă şi plug. Astfel încât, la ora 6.00, arterele principale erau la negru. Circulaţia desfăşurându-se în condiţii normale, de iarnă. Refugiile de tramvai, în mare parte au fost curăţate”, precizează PMB.

Pe parcursul nopţii au fost raportate către Apa Nova patru acumulări de apă, în următoarele zone:

- Şos. Giurgiului, intersecţie cu Str. Luica, sens către centru; - pe Şoseaua Fundeni în dreptul nr. 120 B; - Şos Petricani (în dreptul parcului); - Str. Drumul între Tarlale (la cca 100 ml de intrarea dinspre autostrada A1).Dsemafoare nefuncţionale: la intersecţia Bd. Basarabia cu Bd. Mihai Bravu (deasupra pasajului Muncii) şi pe Şos. Olteniţei (în dreptul staţiei OMV Petrom).

Totodată, operatorii au raportat la ora 3.30 că dispun de 406 utilaje şi 434 operatori manuali, după cum urmează:

- Sectorul 1 cu 50 utilaje şi 170 lucrători manuali, - Sectorul 2 cu 53 utilaje şi 47 lucrători manuali, - Sectorul 3 cu 62 utilaje şi 50 lucrători manuali, - Sectorul 4 cu 85 utilaje şi 50 lucrători manuali, - Sectorul 5 cu 48 utilaje şi 60 lucrători manuali, - Sectorul 6 cu 108 utilaje şi 57 lucrători manuali.

Situaţia şoselelor din ţară

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Poliţia Română au decis restricţionarea circulaţiei pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 3, între kilometri 128 şi 224, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse.

În aceste moment, mai sunt instituite restricţii de tonaj (7,5t) din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi pe DN 22 (km 86+600 - km 287+456) şi DN 22A (km 0+000 - km 85+925), precizează CNAIR.În intervalul 26 ianuarie, ora 17:00 - 27 ianuarie, ora 04:00, drumarii de la CNAIR au acţionat pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu 902 utilaje şi au împrăştiat aproximativ 4778,7 tone material antiderapant.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin în permanentă acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, menţionează CNAIR.

Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt

Pe raza celor trei regionale de cale ferată din sud-estul ţării - Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, circulaţia trenurilor este adaptată pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării, informează CFR SA.
„Traficul feroviar la această oră se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza celor trei regionalelor de cale ferată din sud-estul ţării - Bucureşti, Constanţa şi Galaţi -, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării.

Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii normale de iarnă pe raza judeţelor din sud-estul ţării, unde este în vigoare Atenţionare Cod Galben de ninsori abundente şi viscol, iar din cauza rafalelor puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza Regionalei CF Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, această măsură fiind necesară din considerente de siguranţă şi de continuitate a traficului feroviar pe întreaga reţea”, precizează CNAIR.

„În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic”.

Circulaţia este restricţionată miercuri pe DN 22A, între localităţile Hârşova (Constanţa) şi Topolog (Tulcea)

Pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse circulaţia a fost restricţionată, anunţă Centrul Infotrafic.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, în zonă s-a acţionat cu utilaje pentru menţinerea stării de viabilitate a carosabilului.O restricţie similară este şi pe DN 22, între localităţile Lumina şi Mihai Viteazu, din judeţul Constanţa.

Hârşova - Topolog este unul dintre segmentele de drum naţional din judeţul Tulcea pentru care poliţiştii rutieri recomandă prudenţă la volan, având în vedere curbele în pantă. Alte segmente similare de drumuri naţionale sunt Somova - Teliţa şi Isaccea - Rachelu.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până miercuri, la ora 23,00, în Dobrogea, Muntenia şi sud-estul Moldovei vor fi ninsori însemnate cantitativ, informează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News