Evenimentul Zilei > International > Sirienii trăiesc în IAD! Mai multe ORAȘE IMPORTANTE, RASE DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI de bombardamente
Sirienii trăiesc în IAD! Mai multe ORAȘE IMPORTANTE, RASE DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI de bombardamente

Sirienii trăiesc în IAD! Mai multe ORAȘE IMPORTANTE, RASE DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI de bombardamente

O serie de atacuri cu bombă a zguduit, luni dimineața, mai multe orașe din Siria. Cel puțin 26 de oameni și-au pierdut viața, iar alți 45 au fost răniți.

Potrivit Agerpres, exploziile au avut loc în două orașe aflate sub controlul regimului sirian (Tartous și Homs), și la Hassake, localitate în nord-estul Siriei aflată în mare parte sub controlul forțelor kurde.

 

Două dintre deflagrații s-au produs în zona podului Arzouna situat la intrarea în orașul Tartous, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra), 11 persoane fiind ucise.

O a treia explozie a avut loc în Homs (centrul Siriei), cu ajutorul unei mașini-capcană. Atacul a vizat un punct de control al armatei și s-a soldat cu moartea a trei militari și rănirea altor șapte.

Alte opt persoane au murit într-o explozie produsă la Hassaké, atacul vizând punctul de control Assayech.

''Aceste atacuri au avut loc simultan și au vizat pozițiile forțelor de securitate'', a subliniat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: